Birkózás: együtt az utánpótlás legjobbjai

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2006.12.21. 18:50
Címkék
Évzáró bankettre gyűltek össze a honi birkózás utánpótlásának legjobbjai, a Mr. Tus Birkózóiskola növendékei, a Héraklész-keret szőnyegvirtuózai. Volt mit ünnepelni, a fiatalok a világ- és Európa-bajnokságokról összesen 15 éremmel, továbbá 23 pontszerző helyezéssel tértek haza.
Németh Iván, Módos Péter, Lőrincz Tamás, Korpási Bálint
Németh Iván, Módos Péter, Lőrincz Tamás, Korpási Bálint
Németh Iván, Módos Péter, Lőrincz Tamás, Korpási Bálint
Németh Iván, Módos Péter, Lőrincz Tamás, Korpási Bálint

A köszöntők és évértékelések alkalmával az első sorban olyan kiválóságok foglaltak helyet, mint Németh Iván junior világ- és Európa-bajnok, Módos Péter junior Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes, Lőrincz Tamás felnőtt Európa-bajnok és junior világbajnoki bronzérmes, valamint Korpási Bálint junior Európa-bajnoki ezüstérmes birkózók.

Az eseményen nem tudott részt venni, de eredményei alapján mindenféleképpen említést érdemel még a junior Európa-bajnoki második, világbajnoki ötödik helyezett Bóna Dániel. Az idei esztendő kiválóan sikerült a „karfiolfülüek” számára, ezt a szövetség részéről hangsúlyozta Gáspár Tamás igazgató, valamint a mesterek: Bacsa Ferenc és az immár felnőtt kapitánnyá avanzsálódott Struhács György. Mindhárman kifejezték köszönetüket a válogatottat segítő Héraklész program felé, melyről Tóth József igazgató tartottott rövid tájékoztatót.

A utánpótlás-korú birkózók 2006-os termése: világbajnokságon 1 arany-, 2 bronzérem és 4 pontszerző (IV-VIII. helyezés), Európa-bajnokságon 3 arany-, 3 ezüst – és 6 bronzérem, továbbá 19 pontszerző helyezés.

A fiatalok már megkezdték az alapozást, a jövő év legkiemelkedőbb eseménye az augusztus végén kezdődő junior világbajnokság lesz, melynek Peking ad majd otthont. Azzal a kínai várossal ismerkedhetnek a sportolók, ahol 2008-ban már az olimpiai játékokon debütálhatnak, a jelenlegi keretből Módos Péternek komoly esélyei vannak minderre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik