KSI: Kasza Róbert és Hegyi Zomilla volt a legjobb

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2006.12.07. 17:54
Címkék
Ahogy az a KSI-ben az elmúlt, több mint 10 évben hagyománnyá vált, ilyenkor Hazsik Endre ügyvezető elnök vacsorára invitálja a fővárosi klub kiemelkedő eredményeket elért versenyzőit. A „Bajnokok vacsoráján” a legjobbak – akik ezalkalommal igazoltan maradtak távol az edzésektől – mellett a szakvezetők is öltönyre cserélték a kék-sárga KSI-s vagy éppen válogatott melegítőiket.
Hegyi Zomilla
Hegyi Zomilla
Hegyi Zomilla
Hegyi Zomilla
Az elismerés pedig attól vált teljessé, hogy az állami sportvezetés és a Magyar Olimpiai Bizottság is magas szinten „meghajolt” a NUPI keretein belül működő utánpótlás-nevelő egyesület tehetségei előtt.

Az egykor Központi Sportiskola (KSI), ma a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet (NUPI) keretein belül működő Központi Sport-és Ifjúsági Egyesület (KSI SE) idén negyvenharmadik éve termeli a magyar és egyben a világ sportja – olimpiák, világ- és Európa-bajnokságok, világkupák – számára az utánpótlás-korú tehetségeket.

Egykoron többek közt Verrasztó Zoltán és Wladár Sándor (úszás), Kanyó Éva (torna), Madaras Ádám (öttusa), Gergely Gábor (asztalitenisz) majd Erdei Zsolt (ökölvívás), Benedek Tibor és Kásás Tamás (vízilabda), Bodrogi László (kerékpár), Benedek Dalma, Paksi Tímea, Storcz Botond és Benkő Zoltán (kajak-kenu); a közelmúltban pedig Bacskai Balázs (ökölvívás) ért fel a csúcsra. Ma Bartalis Zsófia és Kasza Róbert (öttusa), Szabó Dezső, Kiss Anna és Németh Luca (atlétika), Maros Barbara és Baczkó Bernadett (judo), Hegyi Zomilla és Kozák Danusia (kajak), Berki Krisztián, Hidvégi Vid és Gál Róbert (torna), Móricz Máté (asztalitenisz) vagy éppen a junior vízilabdázók.

Kasza Róbert
Kasza Róbert
A sort napestig folytathatnánk, mindannyian a KSI-ben nevelkedtek, vagy annak színeiben kimagasló eredményeket; majd felnőtt sportolóként más egyesületekbe kerülve világra szóló sikereket értek el.

Van mit ünnepelni! Az idei esztendőben tíz olimpiai sportágban összesen nyolcvan fiatal tehetség produkált nemzetközi szintű eredményességet az utánpótlás-nevelés joggal mondott fellegvárában készülve.

Az esztendőben nyújtott eredményeik alapján a KSI legjobb férfi sportolója címet az öttusázó Kasza Róbert (junior vb-n 5., 6. és junior Eb-n ezüstérmes), míg a legjobb női sportolónak járó különdíjat a kajakos Hegyi Zomilla (többszörös korosztályos Európa-bajnok és EORV-győztes, képünkön) nyerte el. Az eseménytől végül távol maradó Molnár Zoltán MOB-igazgató a legeredményesebb atlétának járó különdíjat juttatta el, amit a rúdugró Szabó Dezső kapott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik