Torna: Szarka Krisztina elköszön

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2006.11.30. 16:40
Címkék
A fiatalon elhunyt tizenhétszeres válogatott, sokszoros magyar bajnok tornász emlékére immár negyedik alkalommal rendezi meg a KSI SE Torna Szakosztálya az Olimpiai Reménységek Alapítványon keresztül a Kanyó Éva emlékversenyt.
A klub egykori versenyzőjének emléket állító nemzetközi viadalon ezúttal a magyar felnőtt és utánpótlás-korú tornászok mellett dán és görög sportolók lépnek a szerekhez. Az esemény sztárvendége az orosz olimpiai- és világbajnok Elena Zamolodchikova (képünkön) lesz, de láthatjuk Berki Krisztiánt és az utolsó versenyére érkező Szarka Krisztinát is.

Kanyó Éva 1976-ban aranyérmet szerzett gerendán az Ifjúsági Barátság-versenyen, tagja volt a strasbourgi ’78-as világbajnokságon negyedik helyezett magyar csapatnak, ugyanott gerendán hatodik helyezést szerzett, ugyanabban az esztendőben a világranglista tizedik helyezettje illetve az Amerika Kupán gerendán a legjobb. 1976. és 1980. között a nemzetek közötti összetett viadalok ötszörös győztese. Most lenne negyvenöt éves...

Az idei viadalon a magyar tornászok közül találkozhatunk az Európa-bajnok, többszörös világkupa-győztes Berki Krisztiánnal, Hidvégi Viddel, illetve az aktív sportolói pályafutásától búcsúzó olimpikonunkkal, Szarka Krisztinával. Az egész délutánt felölelő tornaverseny sztárvendége kétségtelen, a kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok 24 esztendős moszkvai hölgy, Elena Zamolodchikova lesz. A talaj és ugrás koronázatlan királynője már a hazai közönség előtt is bemutatkozott a 2002-es debreceni világbajnokság lóugrás világbajnokaként.

A verseny december 2.-án, szombaton 14.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Puskás Ferenc Stadion közelében található Tornacsarnokban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik