Rg: finisben az Eb előtt, hétvégén V. Gradex-Csata Kupa

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2006.08.23. 16:47
Címkék
A ritmikus gimnasztikázók számára az idei év kiemelkedő eseménye lesz az Európa-bajnokság, amely szeptemberben kerül megrendezésre a sportág egyik fellegvárában, Moszkvában. A kontinens-viadalon junior és felnőtt egyéni valamint felnőtt kéziszer csapatok közül hirdetnek majd bajnokokat. Az V. Gradex-Csata Kupa itthon az utolsó megmérettetése a junior válogatottnak, hiszen a verseny után kerül kijelölésre a hivatalos utazó keret.
A nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyt a Gradex Csata SE rendezi a XIII. kerületi Láng Sportcsarnokban augusztus utolsó hétvégéjén az utánpótlás korosztály számára. A nevezések lezárultak, 14 ország 28 junior egyéni csapata és 125 tornásza jelezte indulási szándékát; a juniorok mezőnye jelentősnek mondható: 58-an neveztek, ami az Eb indulói létszámához hasonló.

A rendező Gradex Csata SE rg csapata; balról Mizsér Alexa, Márton Franciska, Dudinszky Mária, Boldizsár Eszter és Hörcher Noémi
A rendező Gradex Csata SE rg csapata; balról Mizsér Alexa, Márton Franciska, Dudinszky Mária, Boldizsár Eszter és Hörcher Noémi
A verseny nívóját emeli, hogy vezetőbírónak hazánkba érkezik Maria Lobach, az 1988-as szöuli olimpia bajnoka, valamint számos FIG bíró, akik a szeptemberi, moszkvai viadalon is a bírók között szerepelnek majd; a mostani versenyre ötven döntnök érkezése várható.

A válogatott jelöltjei: Hauser Judith (Gradex-Csata RG – kötél, buzogány); Vass Dóra, (Óbuda RSG TC – karika, esetleg szalag); Topic Dária (TFSE – esetleg szalag); sérülés esetén a tartalék versenyző Forrai Fanny.

„Eredmények tekintetében az elvárást a szövetség határozza meg. Nekem, mint edzőnek tanítványommal szemben a legnagyobb elvárásom az, hogy minden porcikájával élje meg a pillanatot, mert ez lesz élete első európai megmérettetése és remélem nem is az utolsó. Mindent megtettünk, felkészültünk, napi 8-10 órát készültünk az Európa-bajnokságra”- mondta Lazsányi Zsuzsa főszervező, a Gradex Csata SE edzője.

A 14-16 esztendős hölgyek versenye szombaton délelőtt tíz órakor, a vasárnapi finálé pedig tizenhárom órakor kezdődik.

Hauser Judith már biztos tagja (kötél és buzogány) a szeptemberi EB-re utazó csapatnak
Hauser Judith már biztos tagja (kötél és buzogány) a szeptemberi EB-re utazó csapatnak
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik