Balaton-átúszás: szombaton tartják a versenyt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2006.07.21. 12:20
Címkék
A szervezők pénteki döntése alapján az eredeti időpontban, szombaton megrendezik a Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között.

A szervezőbizottság tájékoztatása szerint a siófoki meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészettel egyetértésben foglalt állást a 22-i lebonyolítás mellett. Korábban az okozott némi bizonytalanságot, hogy a hét elején-közepén szombat hajnalra szelet jósoltak a térségbe.

A rendezők szombat reggel 7 órától a révfülöpi labdarúgópályán várják a jelentkezőket. Az első próbázók a tervek szerint 8 órakor, az utolsók pedig 14 órakor rajtolnak el. Az úszófolyosót idén is hajókból és motorcsónakokból álló "sorfal" fogja közre, a célba érkezőket és az érdeklődőket pedig kulturális programok várják 15 órától a boglári Platán-strandon.

Idén 25. alkalommal kerül sor a Balaton-átúszásra. A jubileumi erőpróbát tavaly rendezték volna, de akkor a kedvezőtlen időjárás miatt, többszöri halasztás után törölni kellett a rendezvényt. Az 5,2 kilométeres távú Balaton-átúszás mára a világ egyik legnagyobb teljesítményorientált szabadidős sporteseményévé nőtte ki magát, emberek ezrei edzenek rá hosszú ideig itthon és külföldön egyaránt. Az eddigi részvételi csúcsot 2003-ban regisztrálták, akkor 10 731-en vállalták a megméretést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik