Öttusa Eb: Szathmári kiesett, nem lesz teljes létszámú a csapat

Vágólapra másolva!
2006.07.13. 16:18
Címkék
A selejtező A-csoportjából a magyarok közül Vörös Zsuzsanna elsőként továbbjutott, Szathmári Adrienn viszont kiesett, így nem lesz teljes létszámú a magyar csapat a budakalászi öttusa Európa-bajnokság női hagyományos versenyének szombati döntőjében.
Az olimpiai bajnok Vörös (képünkön) a tőle megszokott magabiztos teljesítménnyel biztosította a helyét a legjobbak között. Vívásban harmadik, úszásban és lövészetben negyedik volt, ezzel három szám után már az élen állt a 18 fős mezőnyben. A futásra olyannyira kedvező helyzetbe került, hogy a versenynap végén különösebben nem is kellett megerőltetnie magát.

Szathmári is jól kezdett, a vívást az ötödik helyen zárta, az úszást pedig a másodikon, ezzel két tusa után vezette a mezőnyt. Biztosnak látszott a továbbjutása, noha a futás előtt még hátra volt gyenge száma, a lövészet. Ebben általában 150-160 kör körüli eredményt szokott elérni, ezúttal azonban még ezt is alulmúlta, 136-ig jutott, így az élről az utolsó helyre csúszott vissza. A Vörös, illetve a B-csoportban szereplő Máthé Vivien mellé a csapatba is nevezett Szathmári hiába futotta a legjobb időt, végül csak tizenhetedik lett, s így éppen lemaradt a döntőről. Ez viszont azt jelenti, hogy csapatunk nem lesz versenyben az érmekért.

A B-csoportban Füri Csillának sikerült javítania vívásban. Igaz még mindig utolsó, de már csak 48 pont a hátránya a döntőt jelentő 16. helyezettől, márpedig ez számára futásban simán behozható. Máthé az ötödik lett vívásban, és összetettben is ezen a helyen áll.
Öttusa Eb, Budakalász, női selejtező, A-csoport:
1. Vörös Zsuzsanna (magyar) 3852 pont
2. Gintare Sikorskyte (litván) 3832
3. Jelena Rublevska (lett) 3812
...
17. Szathmári Adrienn (magyar) 3648
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik