Öttusa, Eb: Máthé és Füri is döntős

Vágólapra másolva!
2006.07.13. 17:37
Címkék
A Budakalászon zajló öttusa Európa-bajnokságon Máté Vivien (képünkön) és Füri Csilla is ott lehet a szombati döntőben, miután ma selejtező-csoportjukban a 4., illetve a 14. helyen végeztek és ezzel a teljesítménnyel biztosították helyüket a fináléban.
Így három versenyző képviseli színeinket a 32-s döntőben, az előbb említett két öttusázónő mellett az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsanna a harmadik. A csapat Szatmári Viviennel lett volna teljes, neki azonban nem sikerült továbbjutnia a selejtezőből, így az ott elért eredménnyel szerepel a szombati versenyben.

Füri döntőbeli részvételénél is igencsak rezgett a léc, köszönhetően 152 körös lövészetben mutatott eredményének, amellyel az utolsó helyen zárta a számot, ráadásként hiába vezetett az első tusa után összetettben, mégis az utolsóra esett vissza. Az utolsó szám előtt még nem volt benne a továbbjutó 16-ban.

Az A jelű mezőnyben 18-an, a B-ben 19-en versengtek, Vörös Zsuzsanna megnyerte saját selejtezőjét, ugyanott Szatmári Vivien a 17. helyen végzett.

A honosított görög öttusázó, a különben magyar Partics Katalin 3. helyezésével ugyancsak tagja a finálénak.
Öttusa Eb, Budakalász, női selejtező, B-csoport:
1. Mhairi Spence (brit) 3888 pont
2. Claudia Corsini (olasz) 3884
3. Partics Katalin (görög) 3884
4. Máthé Vivien (magyar) 3884
14. Füri Csilla (magyar) 3780
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik