Vívó Eb: Kovács Iván már biztos érmes

Vágólapra másolva!
2006.07.07. 16:34
Címkék
Kovács Iván (képünkön) bejutott a férfi párbajtőrözők egyéni viadalának elődöntőjébe, ezzel biztossá vált, hogy megszületik a magyar válogatott első érme az izmiri vívó Európa-bajnokságon.
Kovács az egész nap folyamán magabiztosan vívott, a 64 között norvég, a 32-ben ukrán, míg a nyolcaddöntőben román ellenfelet győzött le. Később, a legjobb nyolc között is remekelt, az észt Nikolai Novosjolovot - 8-0-ás "villámrajtot" véve - biztosan, 15-10-re verte.

Kovácshoz hasonlóan sokáig Imre Géza is kitűnően szerepelt, az első fordulóban grúz ellenfelet vert, majd a 16 közé jutásért Fekete Attilát győzte le 15-13-ra, a nyolcaddöntőben pedig 15-6-ra lelépte olasz riválisát. A negyeddöntőben újabb olasz, Alfredo Rota következett, s ugyan sokáig fej-fej mellett haladtak a vívók, 10-9-es előnyét követően Rota állva hagyta Imrét, aki 15-10-es vereséggel hagyta el a pástot. Rota a fináléba jutásért éppen Kováccsal mérkőzik majd.

A szám negyedik magyarja, Boczkó Gábor Feketéhez hasonlóan a 32 között búcsúzott, miután kikapott az orosz Igor Turcsintól. Pénteken zajlik a női tőrözők egyéni viadala is.

(MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik