Cselgáncs-Eb: Hadfi Dániel elődöntős, Mészáros búcsúzott

Vágólapra másolva!
2006.05.28. 12:26
Címkék
A 100 kg-os Hadfi Dániel (képünkön) bejutott az elődöntőbe, míg Mészáros Anett (70) a vigaszágon is kikapott a tamperei cselgáncs Európa-bajnokság zárónapján.

Hadfi, a Honvéd kitűnősége elsőként a lengyel Matyaszekkel találkozott, akin csakhamar jukót, majd vazarit érő dobást mutatott be. Utóbbi akciónál az eleve fáradt rivális a földön maradt, és jelezte, hogy vállsérülés miatt nem tudja folytatni a küzdelmet.

Következett a juniorként világ- és Európa-bajnok német Peters, aki meglepetésre akciót sem tudott indítani a kirobbanó formában lévő magyar ellen, ennek hamarosan intés lett az eredménye.

Hadfi folyamatosan támadott, egy lábfelszedésre jukót kapott, s ez elég volt a diadalhoz. A legjobb négy között is kemény ellenfél vár rá az olimpiai bajnok fehérorosz Makarau személyében.

Mészáros Anett számára viszont véget ért az Eb, miután a vigaszágon is rögtön kikapott, ezúttal a spanyol Blancótól. Riválisa kétszer is földre vitte az alig kezdeményező paksi dzsúdóst, és összességében egy jukóval, illetve két kokával nyert.

A délutáni programban az elődöntős Hadfi mellett Bor Barna (plusz 100) a vigaszágon küzd a bronzéremért. (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik