Kajak-kenu: válogatóznak a maratonisták

Vágólapra másolva!
2006.05.12. 11:16
Címkék
Közel 1500 kajak-kenus méri össze tudását a május 12-14-e között Győrött megrendezésre kerülő AstraZeneca maraton magyar bajnokság keretében. Ez az egyetlen olyan verseny, ahol a gyermektől a mastersig minden korosztály megmutathatja és összemérheti tudását.
Izgalmas hétvégének nézünk elébe, már ami a kajak-kenut illeti, hiszen május 12-14-e között kerül megrendezésre az egyik számszerűen legnagyobb kajak-kenu rangadó, az AstraZeneca maraton magyar bajnokság. A verseny keretében mind a gyermekek, mind a masters kategóriába tartozó kajak-kenusok is összemérhetik tudásukat, felkészültségüket.

Közel 1500 főnyi kajak-kenus, 46 egyesületből, 84 versenyszámban (36,6 km-től az 5 km-ig) állhat rajthoz a megmérettetésen. A maratoni számokban ez az egyetlen verseny, mely kvalifikációt jelenthet a maraton világbajnokságra, így nem kis tétről van szó.

A verseny érdekessége, hogy a klasszis Jámbor Attila–Salga István világbajnok páros szétvált, így az idén Jámbor Attila Homoki Tamással indul kettesben, míg Salga egyesben méreti meg magát.

A nőknél Folláth Vivien, világbajnoki ezüstérmes ismét rajthoz áll egyesben, illetve a többszörös világbajnok Csay Renáta egyesben és párosban is indul, az utóbbiban Szende Kornéliával, akivel kettesben világbajnokságot is nyert.

Tekintettel arra, hogy maratoni versenyben ez az egyetlen válogató a maraton világbajnokságra, így a hétvégén eldől, hogy szeptember 23-24-e között kik képviselhetik hazánkat e rangos eseményen. És ne felejtsük azt sem, hogy jövőre, 2007-ben Győrött kerül megrendezésre a maraton világbajnokság.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik