Utánpótlás: húsz sportág legjobbjait köszöntötték

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2006.02.14. 17:38
Címkék
A 2001-ben elindított Héraklész Bajnokprogram tavalyi esztendőben kiemelkedően teljesítő versenyzőinek és edzőiknek rendezett díjátadó gálára a Nemzeti Sportcsarnokban február tizedikén került sor. A díszes serlegek, jutalmak húsz sportág – a szövetségek által megválasztott – legjobb, 2005-ben legsikeresebbnek ítélt fiú és leány sportolóinak valamint mestereiknek került birtokába.
Dr. Szabó Tamás, a NUPI főigazgatója
Dr. Szabó Tamás, a NUPI főigazgatója
Dr. Szabó Tamás, a NUPI főigazgatója
Dr. Szabó Tamás, a NUPI főigazgatója
Az utánpótlás kiemeltjeit sportteljesítményük alapján az Ariston cég – mint a 2005-ben létrehozott Héraklész Alapítvány támogatója – külön díjazásban részesítette. A díjak átadásában – többek mellett – a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Storcz Botond is részt vett. Annak idején ő is volt ifi világbajnok...

Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet főigazgatója köszöntőjében méltatta a fiatalok eddig nyújtott sportsikereit, mint kiemelte, a 2005-ös esztend?ben a Héraklész program sportolói az utánpótlás világversenyeken több mint százötven dobogós illetve háromszáz pontszerző helyezést értek el. A főigazgató elmondta, a program sportágainak vezetői több ízben tértek haza úgy a nemzetközi versenyekről, hogy örömmel számoltak be arról, hogy a világelit szakemberei is felfigyeltek a magyarok kimagasló szereplésére.

A sportágak legjobb leány és fiú sportolói – kikre a sportági szakszövetségek tettek ajánlást – valamint edzőik díjának átadásában részt vett Szabó Tamás mellett a Héraklész program igazgatója, Tóth József, valamint munkatársa, Molnár Viktória. A gálán Dr. Benedek Fülöp, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke a NUPI utánpótlás-nevelés terén kifejtett tevékenységéért különdíjat adott át, melyet az intézet vezetője vett át. A rendezvény fényét és hangulatát a műsorvezető Péter Attila mellett emelték a fellépők: a Gór-Nagy Mária Színitanodája által előadott musical részletek, valamint a "Megasztáros" előadók: Nagy Edmond és Gál Csaba "Boogie" színpadi produkciói.

Az Ariston által támogatott Héraklész Alapítvány ösztöndíjait és különdíjait Borsos-Szabó Alpár magyarországi igazgató, Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos, egyben a cég "arca", valamint Dr. Palaticz András kuratóriumi elnök, egyetemi tanár adta át. Az ösztöndíjakat Bartalis Zsófia – junior világbajnoki bronzérmes, európa-bajnoki ezüstérmes valamint ifi "A" egyéni-, váltó- és csapatvilágbajnok és ifi "A" egyéni- és csapat Európa-bajnok, váltóban bronzérmes – öttusázó; Kozák Danusia – kétszeres ifi világbajnok – kajakos, Lakatos Péter – kadett világbajnoki bronzérmes, európa-bajnok – ökölvívó és Verrasztó Dávid – ifi kétszeres Európa-bajnok – úszó vehette át, míg különdíjban Németh Tamás és Németh G. Dániel – ifi világbajnok – kajakos és Kis Gergő – ifi európa-bajnoki arany- és kétszeres ezüstérmes – úszó részesült.
2005. évi Héraklész Bajnokprogram legjobb női és férfi sportolói és edzőik:
asztalitenisz Barassó Barbara (valamint edzője Göröcs Péter) Szarka Levente (Fodor Miklós)
atlétika: Németh Noémi (Németh Pál) Bene Barnabás (Fogarasi Sándor)
birkózás: Molnár Andrea (Lévai Zoltán) Módos Péter (Struhács György)
evezés: Bende Zsófia (Lakatos Tamás) Simon Béla-Vinkó Gáspár-Tolnay Béla-Kalmár Gergő egység (edzőik Molnár Dezső és Écsi Antal)
jégkorong: Szirányi Bence (Dusan Kapusta)
judo: Karakas Hedvig (Kovács Gábor) Juhász Ádám (Dr. Németh Endre)
kajak-kenu: Kozák Danusia (Simon Miklós) Felszeghy Gábor (Tóth László)
kézilabda: Tápai Szabina (Mátéfi Eszter) Császár Gábor (Tóth László, Győr)
kosárlabda: Honti Katalin (Natalia Hejkova) Váradi Kornél (Váradi Attila)
ökölvívás: Lakatos Péter (Bacskai Imre)
öttusa: Bartalis Zsófia (Cornides Edit) Kasza Róbert (Takács Péter)
röplabda: Filipovics Anita (Borkovits Zoltán) Bagics Balázs (Bognár Ellák)
sportlövészet: Keczeli Bianka (Keczeli Zoltán) Szerdahelyi András (Gombos Károly)
súlyemelés: Huber Tímea (Zsuga Imre) Cser Norbert (Juhász István)
tenisz: Batta Lucia (Hegedűs József) Tóth Bence (Polyák Ferenc)
torna: Gombás Laura (Kató Anikó, Kiss Gábor) Horváth Dávid (Zsákai Csaba)
triatlon: Tóth Zsófia (Licskó Csaba) Szalóki Dávid (Liszkai Zsuzsanna)
úszás: Jakabos Zsuzsanna (Dr. Anatolij Petrov) Verrasztó Dávid (Széles Sándor)
vívás: Varga Dóra (Varga József) Peterdi András (Danka Sándor)
vízilabda: Tomaskovics Eszter (Györe Lajos) Baksa László (Bíró Attila)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik