Ádámfi Attila maradt a Nemzetközi Bandyszövetség alelnöke

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.10. 14:02
Ádámfi Attila (Fotó: iwf.net, archív)
Ádámfi Attilát egyhangúlag újraválasztották a Nemzetközi Bandyszövetség (FIB) alelnökének a FIB hétvégén rendezett stockholmi kongresszusán.

A magyar sportdiplomata, Ádámfi Attila, aki 2006 óta tölti be e pozíciót, egyúttal maradt a FIB főtitkára is, mely tisztséget 2022 óta látja el.

A sportági szövetség elnökének a svéd Henrik Nilssont választották meg, s a kongresszus jóváhagyta az elnökség által kijelölt öttagú sportolói bizottságot, melynek Bata Dániel személyében magyar tagja is lett.

Ádámfi Attila 2022 óta a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség alelnöke is, így egyszerre egy nyári és egy téli olimpiai – a NOB által elismert – sportág nemzetközi szövetségében tölt be vezető pozíciót, az olimpiai mozgalomban alighanem egyedülálló módon.

„Nagy megtiszteltetés, de egyben nagy felelősség is a bandy család egyhangú támogatását élvezni. Büszke vagyok arra, amit a Covid óta eltelt rövid idő alatt elértünk és hogy főtitkárként ezeket a változtatásokat, fejlesztéseket vezethettem. Az új elnökséggel, újabb lendülettel mindent meg fogunk tenni, hogy ezt a téli sportot még magasabb szintre fejlesszük” – nyilatkozta Ádámfi Attila hétfőn az MTI-nek.

A főleg a jégkorong és a gyeplabda elemeit ötvöző jéglabda (angol elnevezéssel bandy) futballpálya nagyságú hokipályán űzött csapatjáték, amelyben a korcsolyát viselő játékosok ütőkkel próbálják a labdát az ellenfél kapujába juttatni. Egy csapatot tíz mezőnyjátékos és egy kapus alkot, a játék két, egyenként 45 perces félidőből áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik