Kidobós: magyar rekord és Sajtos Pogácsa-győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.17. 11:18
Egyszerre közel kétszázan kidobósoztak egy helyen, egy időben, ezzel felállították a kidobós játék magyar rekordját a II. Egyetemi Kidobós Kupán. Az egy hónapon át zajló bajnokságra 185 csapat nevezett be. A nyolc döntőbe jutott alakulatból végül a nyíregyházi Sajtos Pogácsa csapata lett az idei kupagyőztes.

Hét egyetemi város (Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Eger, Veszprém, Pécs, Győr) hallgatói mérték össze tudásukat a Cokeball Egyetemi Kidobós Kupán, amit immár második alkalommal szerveztek meg.

A rendezvényen ezúttal magyar rekord is született: közel 200 résztvevővel és 250 pöttyös labdával felállították az egyszerre együtt legtöbben kidobósozók magyarországi rekordját. Az egymással farkasszemet néző két csapatot Ganxsta Zolee és Harsányi Levente erősítette.

A rekordkísérlet sikeres volt
A rekordkísérlet sikeres volt

A kupára bármilyen egyetemi csapat jelentkezhetett a résztvevő városokból. Az első feladatuk a szurkolótábor kiépítése volt, ugyanis a területi selejtezőkbe azok juthattak be, akik a legtöbb drukkert gyűjtötték a Facebookon. A mérkőzések innentől egyenes kieséssel zajlottak. A budapesti döntőbe 8 csapat jutott, akik közül a nyíregyházi Sajtos Pogácsa került ki győztesként.

„Amikor megláttuk, hogy megint megrendezik a Kidobós Kupát, nem volt kérdés, hogy elindulunk rajta és mindenkit legyőzünk. Ehhez szerencsére szép számmal sikerült lelkesítő szurkolókat is gyűjtenünk. Jelszavunk: Vagyunk, akik vagyunk!" – mondta magabiztosan Erdős Zoltán, a győztes csapat kapitánya.

A kupán sajtómeccs keretében összecsapott egymással a Nemzeti Sport Online és a Hír24. A mérkőzésből végül az NSO került ki győztesként (2–1), s lett a Cokeball Sajtóbajnoka. Ebben persze nagy szerepe volt a magyar rapfejedelemnek, Ganxsta Zolee-nak is, aki partizánként segítette a Nemzeti Sport Online csapatát. Igaz, a másik oldalon Harsányi Levente játékára sem lehetett panasz.

A győztes csapat
A győztes csapat

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik