A Hamburg lett az EHL-kupa győztese

Vágólapra másolva!
2010.05.27. 19:07
Címkék
Amszterdamban rendezték meg a férfi gyeplabdázók EHL-kupa négyes döntőjét, amelyben két holland csapata, a házigazda Amszterdam, valamint a Rotterdam mellette a spanyol Barcelona és a német Hamburg vett részt.

Az első elődöntőben a Barcelona és a Hamburg csapott össze, a 2–2-es rendes játékidőt, valamint hosszabbítást követően rávezetéssel dőlt el a döntőbe jutás sorsa. A német kapus, Nico Jacobi bravúros védéséivel jutatta tovább a csapatát.

A másik elődöntő holland rangadónak számított az Amszterdam és a Rotterdam részvételével. A hazai csapat háromszor is megszerezte a vezetést, ami nem tartott sokáig, mivel a rotterdamiaknak mindig hamar sikerült egyenlíteniük, végül egy hetessel dőlt el a továbbjutás sorsa, amelyet a rotterdami Jeroen Hertzberberg harcolt ki, majd értésékesített.

Német győzelemmel zárult az EHL-kupa
Német győzelemmel zárult az EHL-kupa

Vasárnap a harmadik helyért a Barcelona és az Amszterdam csapott össze. A katalán együttes jól kezdett, többször is megszerezte a vezetést –  jórészt a hazai csapat játékosainak hibáiból – , de végül a hollandok kiharcolták a döntetlent, hogy a végén a rávezetéssel dőljön el a bronzérem sorsa. A barcelonaiak sorra rontották el a rávezetéseket, míg az amszterdamiak nem hibáztak, így a hazai csapat tagjainak a nyakába került az érem.

A döntőt a Hamburg és a Rotterdam vívta. A felek hatalmas iramban kezdtek, a németek egy akciógóllal szerezték meg a vezetést, amit nem is engedtek ki a kezükből. Végül 3–1-es győzelemmel a hamburgiak nyerték meg az EHL 2009–2010-es kiírását.

EHL-KUPA, NÉGYES DÖNTŐ 
ELŐDÖNTŐK
Barcelona–Hamburg 2–3
Amszterdam–Rotterdam 4–5
A 3. HELYÉRT
Barcelona–Amszterdam 3–4
DÖNTŐ
Hamburg–Rotterdam 3–1

Amíg a sportág legjobb európai férfi klubcsapatai Amszterdamban mérkőztek meg egymással, az Építők az ötödik, a Rosco a harmadik helyen végzett a nemzetközi kupaküzdelmek alsóbb osztályaiban.

Az Építők SE a portugáliai Lousadába utazott, hogy részt vegyen az EuroHockey Club Challenge II-n.  Az Építők az A-csoportba került egy azeri, dán és egy máltai csapattal együtt. A tornát győzelemmel kezdték a magyarok, a máltaiak ellen bizonyultak jobbnak, de a további csoportmérkőzéseken az azeri és a dán gárdától kikaptak, így az alsóházban folytatták a küzdelmet. Az utolsó meccsük az ötödik hely sorsáról döntött a bolgárok ellen, ezt 4–2-re sikerült megnyerniük.

EUROHOCKEY CLUB CHALLENGE II 
Építők–Rabat Depiro (máltai) 2–1
Építők–Sorbymagle HK (dán) 0–5
Építők–Atasport (azeri) 0–8
Építők–HC Banita (bolgár) 4–2

A Rosco SE Athénba utazott az EuroHockey Club Challenge III-ra, és svéd, litván, valamit görög csapattal került azonos csoportba. A Rosco az első meccsét a svédek ellen játszotta, ezen 4–3-ra kikapott. A további csoportmeccseit viszont megnyerte, így a felsőházba került. A feljutásért a gibraltári gárda ellen játszhattak a magyarok, ezen az összecsapáson végül kikaptak, így holtversenyben a harmadik helyen végeztek a HC Ymittosszal.

EUROHOCKEY CLUB CHALLENGE III 
Rosco–Partille (svéd) 3–4
Rosco–Napaios-Apollon (görög) 2–0
Rosco–Ardas Rudamine (litván) 3–2
Rosco–Grammarians (gibraltári) 3–7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik