Bravúros kaposvári játszmagyőzelem a listavezető Vasas otthonában

Vágólapra másolva!
2008.02.09. 21:57
A női NB I Liga Kiemelt-csoportjában, az alapszakasz 14. fordulójában a BITT-Kaposvári NRC a listavezető Vasas Opus-Via Óbuda otthonában vendégszerepelt, és a második játszmában alaposan meglepte esélyesebb ellenfelét. A csapattól a hét közben távozott a szezon elején a BSE együttesétől érkező Bodnár Rita, ezért ismét Pálfy Mariann kezdett a BITT-ben feladóposzton.

„Összességében az eredménnyel elégedett vagyok, a héten elvégzett edzésmunkánk is megfelelő volt, ennek jeleit tapasztaltam a mérkőzésen is – mondta Mészáros Péter vezetőedző. – A Vasas egy jobb csapat, ezt tudtuk is, már a találkozó előtt is úgy gondoltuk, hogy ha játszmát tudnánk nyerni, az nagyon nagy bravúr lenne. Az első játékrészben picit elaludtunk egy-egy állásnál, de ekkor is volt tartása a csapatnak. Ebben a játszmában tulajdonképpen annyi különbség volt csak a két csapat között, hogy Dégi Barbara egyik nyitássorozatával nem tudtunk mit kezdeni. Ezt leszámítva megfelelően teljesítettünk.”

„A második játszmát nagy bravúrral meg tudtuk nyerni – folytatta a tréner. – 25:16 lett ez a szett, mert a Vasas nagyon sokat hibázott, mi pedig türelmesek voltunk. Nagyon nagy türelem kell ahhoz, hogy kivárjuk az ellenfél hibáit, ezt sikerült megvalósítanunk a második részben. Ez nagyon sok energiánkba telt, ekkor sok dolog összejött, nem kaptunk annyi ásznyitást sem, mint az első szettben. Sajnos a megnyert játszma után – bár volt tartásunk, és nem adtuk könnyen magunkat – eléggé elfáradtunk, a magassági és erőfölényben lévő Vasas így végül meg tudta nyerni a mérkőzést. Az egész csapattal elégedett vagyok, Horváth Alexandra pedig kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Számunkra az ilyen, nálunk erősebb csapatok ellen megnyert szettek adhatnak erőt a folytatáshoz. Szeretném kiemelni juniorcsapatunk teljesítményét is, ők 3:1-re győztek és továbbra is veretlenül vezetik a bajnokságot.”

A kaposváriakkal kapcsolatos hír, hogy az együttesből távozott Bodnár Rita, mert a klub nem tudja támogatni egyetemi tanulmányait. A fiatal feladó, aki a nyáron érkezett a fővárosi BSE csapatától. Az amatőr alapon működő BITT-Kaposvári NRC vezetése az első félévben még kifizette Bodnár iskolai költségtérítését, a folytatásban viszont ezt már nem tudja vállalni. A játékos valószínűleg visszatér Budapestre. Mészáros Péter vezetőedző a helyi nevelésű fiatalok közül pótolja majd a csapat egyik irányító-játékosát.

A Vasas edzője természetesen másként emlékszik a péntek esti meccsre, ő motiválatlan játékosai miatt bosszús. „Tudom, hogy egy ilyen mérkőzésre már nehéz felpörögni, ám ez nem lehet mentség – mondta Jókay Zoltán. – Az első játszmában még csak-csak figyeltek, ám a folytatásban leeresztettek, emiatt elveszítettünk egy szettet. Az igaz, hogy ennek a meccsnek már nem volt különösebb jelentősége, ám ettől függetlenül az ilyen körülmények és ilyen anyagi háttérrel dolgozó csapatnál ennél akkor is több kell.”

Pénteken játszották a BSE–Miskolc meccset is. Az első játszmában a Miskolc összeszedetten játszott és végig vezetett, a feladó, Szabó Anita kiválóan irányította együttesét, ezen kívül a nyitásai is remekül sikerültek. A BSE támadásai siralmasak voltak, a hazai játékából hiányzott az elképzelés, s így a kivitelezés is gyengére sikerült, a szélső ütőjátékosok megint csődöt mondtak, a sánc nem működött, Farkas Mihály edző hiába kért időt kétszer is, és hiába cserélgette játékosait, a borsodiak könnyedén és megérdemelten jutottak vezetéshez.

A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végig szoros, küzdelmes játékrészt 29:28-as állásnál egy ásznyitással fejezte – volna – be a BSE, Mezőffy Zsolt játékvezető azonban – tévesen – hosszúnak nyilvánította a szervát, így a szett folytatódott tovább. A városmajoriak végül 34:32-re nyertek, s egyenlítettek. A harmadik játszmára elfáradtak a vendégek kulcsemberei, Szabó Anita és Nagy Krisztina jó teljesítménye nélkül összeomlott a Miskolc, a BSE-nek innentől kezdve nem volt nehéz dolga.

NB I LIGA, KIEMELT-CSOPORT, NŐK, ALAPSZAKASZ, 14. FORDULÓ

Vasas Opus-Via Óbuda–BITT Kaposvári NRC 3:1 (13, –16, 18, 12)
Folyondár utca, 100 néző. játékvezetők: Karádi, Éva T.
Vasas: Kötél Zs., Czakó, Tormási, Dégi, Kapuvári, Nagyné. Csere: Borlai. Edző: Jókay Zoltán
Kaposvár: Pálfy, Kondor T., Kondor G., Mészáros, Horváth, Serák. Csere: Kovács N. (liberó), Czmerk, Rák, Ihász. Edző: Mészáros Péter

BSE-FCSM–Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:1 (–21, 32, 16, 10)
Városmajor, 100 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Prukner
BSE: Török, Kovács T., Németh Zs., Takács Zs., Lengyel V., Kovács Eszter. Csere: Tóth A. (liberó), Farkas V., Kiss B. Edző: Farkas Mihály
Miskolc: Szabó A., Diaz, Nagy K., Szűcs Zs., Szajkó, Kovács Edina. Csere: Zsoldos (liberó), Tóth L., Kriegel Zs., Parti-Józsa. Edző: Toma Sándor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik