Egy kubai játékos távozott, egy másik kubai érkezik Gödöllőre

Vágólapra másolva!
2008.01.03. 15:49
Távozott a TEVA-Gödöllői RC csapatától az alig két hónappal ezelőtt szerződtetett kubai ütőjátékos, Misleydis Martinez Adlum. A karibi röplabdázó Bukarestben folytatja pályafutását. Pótlására a kubai válogatott korábbi liberóját, a 26 éves Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzont szerződteti a bajnoki ezüstérmes klub.
Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzon
Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzon
Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzon
Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzon

A Betonút-NRK-Nyíregyháza színeiben tavasszal bajnokságot és Magyar Kupát nyerő Misleydis Martinez Adlum gödöllői színekben mindössze öt tétmérkőzésen lépett pályára, valódi tudásából azon a december 21-i, 3:2-re megnyert Közép-európai Liga-mérkőzésen mutatott a legtöbbet, amelyen az ellenfél éppen a Nyíregyháza volt. Feltehetőleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy a CEV-kupában a legjobb 32 között búcsúzó román Dinamo Bucuresti szakvezetése igényt tartott a szolgálataira.

Állítólag karnyújtásnyi közelségbe került egy másik kubai ütőjátékos, a 26 éves Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzon érkezése, illetve további légiósok felkutatásán is munkálkodnak a klub illetékesei. Ferguzon 2003-ban, a World Grand Prix-n Kuba válogatottjának liberója volt, és a sorozat minden meccsén pályára lépett, hasonlóan gödöllői „elődjéhez”, Misleydis Martinez Adlumhoz, hiszen a karibi ország nemzeti csapatában a két hölgy négy és fél évvel ezelőtt együtt játszott!

Több hónapos, magántermészetű problémák miatti pihenő után, az újesztendő első munkanapján, január másodikán, szerdán ismét elkezdte az edzéseket Mester Orsolya, a tavalyi bajnokságban ezüstérmet szerzett gödöllői csapat meghatározó tagja.

A klubvezetéssel történt megállapodás alapján a négyes ütő poszton szerepeltetni tervezett játékos a következő időszakban kizárólag a röplabdára koncentrál majd, és elmondása szerint minden erejével azon lesz, hogy Hollósy László mielőbb bevethesse őt a TEVA-Gödöllői RC együttesének valamelyik, soron következő tétmérkőzésén.

Nyíregyházán is egy nagy visszatérőt köszöntöttek az újév első edzésén. Az Achilles-ín sérüléséből felépült center, Fekete Krisztina a bajnoki és Magyar Kupa-aranyérmes szabolcsi csapatban folytatja pályafutását. A középjátékost – aki a Miskolc röplabdázójaként a közelmúltban több mint egy éves kihagyásra kényszerült – még nem szerződtette a Betonút-NRK-Nyíregyháza, viszont hamarosan megállapodhatnak a felek.

„Fekete Krisztina rutinos centernek számít, a többi között játszott az Eger, a Tatabánya, a BSE, a Jászberény, a Kecskemét és a Miskolc színeiben – mondta a Szabolcs Online-nak Ludvig Zsolt, aki a nyíregyházi csapat ügyvezetője és vezetőedzője. – Achilles-ín műtétje óta több mint egy évet hagyott ki, nemrég került képbe nálunk. Tavasszal lehet leginkább segítségünkre a bajnoki rájátszás idején.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik