A Kométa-Kaposvár együttese képes lehet a bravúrra a CEV-kupában

Vágólapra másolva!
2007.12.18. 15:19
A férfi CEV-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját szerda délután hat órától rendezik Kaposváron. A házigazda Kométa ellenfele az a montenegrói Budvanska Rivijera Budva lesz, amely a párharc első mérkőzésén 3:0-ra nyert. Annak a bizonyos első meccsnek azonban nincs túlságosan nagy jelentősége…

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) tavaly bevezetett szabálya szerint a továbbjutás szempontjából gyakorlatilag lényegtelen a párharcok első meccsének eredménye, hiszen ha az egyik találkozót az egyik, a másikat pedig a másik csapat nyeri, akkor következik a továbbjutásról dönteni hivatott, 15 pontig tartó aranyszett.

Erre a bizonyos bónuszjátszmára várnak a kaposváriak! Előbb persze a mérkőzés hagyományos, három nyert szettig tartó részében kellene győzedelmeskedniük. Az első meccs tanulságai alapján a feladat nem kivitelezhetetlen! Ausztrál, szerb, brazil, amerikai, bosnyák, horvát és bolgár idegenlégiósokkal érkezik a Budva, amely mindezek ellenére hazai pályán verhető. Persze, nem szabad ész nélkül nekiesni, okosan, taktikusan kell játszani.

Ha győznének, a kaposváriak Görögország és Montenegró után ismét dél felé vehetnék az irányt, hiszen továbbjutás esetén a korábban a Kecskemétet búcsúztató Arona Tenerifével találkoznának a CEV-kupa negyeddöntőjében.

Apropó, Kecskemét! Karagics Mátyás edző csapata a Challenge-kupa harmadik fordulójának visszavágóján a világ egyik legeredményesebb klubcsapata, az olasz Cimone Modena otthonában lép pályára, szerdán este. Olyan sztárok alkotják az együttes keretét, mint az olimpiai és világbajnok brazil válogatott csillagai: Ricardo Garcia, Murillo Endres, Andre Nascimento és Andre Heller. A négy brazil összesen 38 olimpiai-, világbajnoki-, Világliga- és Világkupa-aranyérem büszke tulajdonosa!

Modenában játszik a 328-szoros olasz válogatott, a világ egyik legjobb nyitójának tartott Andrea Sartoretti, aki a számtalan hazai és nemzetközi klubtrófea mellett nyert már világbajnokságot, két Európa-bajnokságot, öt Világligát és Világkupát. A 212-szeres kubai válogatott Angel Dennisért félmillió eurót fizetett a Modena a Macerata-nak idén nyáron, és a további kiegészítő emberek sem rosszak, hiszen Luca Tencati, Cristian Casoli és Pietro Rinaldi egyaránt nyert már Világligát vagy Európa-bajnokságot az olasz válogatottal.

A Cimone Modena edzője, Andrea Giani mögött sem akármilyen játékos-pályafutás áll. Huszonegy különböző hazai és nemzetközi kupát illetve bajnokságot nyert a Parmával és a Modenával, emellett háromszoros világbajnok, hétszeres Világliga-győztes és négyszeres Európa-bajnok.

A nagy sztárokat és a neves edzőt nem láthatták a magyar szurkolók a párharc első meccsén, Kecskeméten, mert az olaszok a fontos bajnoki rangadók miatt pihentették legjobbjaikat. A magyar együttes remekül helytállt, a Modena cserecsapata 3:0-ra nyert ugyan, de egyetlen pillanatig sem lazíthatott. Hogy az itáliai visszavágón milyen összeállításban lép majd pályára a Cimone Volley, az talány, az viszont biztos, hogy a Kecskemét csapatára még a múlt hetinél is több figyelem összpontosul, így az ismételt helytállás nagyon fontos!

CEV-KUPA

FÉRFIAK, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Kométa-Kaposvár–Budvanska Rivijera Budva (montenegrói), Kaposvár, Városi Sportcsarnok, december 19., szerda, 18 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik