Mindenki a brazil válogatottra esküszik

Vágólapra másolva!
2006.11.14. 17:49
Szerdán rendezik a női röplabda világbajnokság elődöntőit (Brazília-Szerbia-Montenegró és Olaszország-Oroszország) Oszakában. A torna legfőbb esélyesei a dél-amerikaiak, ám az európai meglepetéscsapat tovább menetelne a tornán...
A szerbek Brazília ellen is ünnepre készülnek
A szerbek Brazília ellen is ünnepre készülnek
A szerbek Brazília ellen is ünnepre készülnek
A szerbek Brazília ellen is ünnepre készülnek
Szerdán rendezik a Brazília–Szerbia-Montenegró, és az Olaszország–Oroszország elődöntőket a Japánban zajló női röplabda világbajnokságon.

Már csak a latin-amerikaiak veretlenek a tornán, mindenki őket tartja a világ legjobbjainak. A csoportmeccsek során remekelt, és számos ász-nyitással hívta fel magára a figyelmet a Fofao becenévre hallgató csapatkapitány, Helia Souza, de később megsérült.

„Ő teremt egyensúlyt a csapatban” – vélekedett az edző, Ze Roberto. A világ egyik legjobb feladója, a 36 éves Fofao igazi vezéregyéniség az egyébként fiatal brazilok között.

A 22 éves Jaqueline Carvalho is domináns játékosa együttesének, kegyetlenül erős ütései, és sziporkázó védekezése miatt csodájára járnak. Egy másik kiváló röplabdázó, Fabiana Claudino eddig nem töltött sok időt a pályán, mert apróbb sérüléssel küszködik.

És a brazilok agytrösztjeit tovább sorolhatjuk! Walewska Oliveira and Welissa Gonzaga ugyanúgy ragyogóan játszik támadásban és védekezésben, mint Sheilla Castro és Renata Colombo.

A védekezés és a mezőnymunka nagymestere a 169 centiméter magas liberó, Fabiana Alvim de Oliveira, aki néha olyan labdákat képes megmenteni, amelyekről más már régen lemondana. Rengeteg sikeres brazil támadás kezdődik az ő szenzációs mozdulatával.

A Fabi becenévre hallgató játékos az edzéseken is sokat mosolyog és nevet, ő fele a dél-amerikai csapat jókedvéért!
Végül is nem túlságosan bonyolult a brazil titok: élvezik a játékot, élvezik egymás társaságát, élvezik a meccseket, és élvezik a győzelmet.

Az elődöntőben azzal a Szerbia-Montenegróval találkoznak, amely csodálja, és másolni szeretné őket. „Remek csapat a szerbeké – mondta Ze Roberto edző. – A sebességük és a tapasztalatuk figyelemreméltó, nehéz, de jó meccsre számítok. Legutóbb legyőztük őket, de akkor is tapasztaltuk, hogy gyorsak!”

A szerb csapat játékosai is jó kedélyűen várják a fináléba jutásról dönteni hivatott összecsapást, csak Zoran Terzic szövetségi kapitány ideges a nagy erőpróba előtt.

„Mindenki készen áll, csak én vagyok egy kicsit fáradt – mondta a tréner. – Szerdán kezdődik a világbajnokság döntő szakasza, ez merőben új helyzet csapatom számára.

A brazilok a csúcson vannak, de eddig is okoztunk már meglepetéseket, most is erre készülünk, játékosiam szerencsére tettre készen, ambiciózusan, motiváltan várják a találkozót!

Széles mosolyt látok a lányok arcán, remélem, ez megmarad a meccsen is, nem szabad megijedni egyetlen ellenféltől, a braziloktól sem!”

Terzic edző megjegyezte: a szerb és brazil együttes játékstílusa meglehetősen hasonló, de a dél-amerikaiak sokkal magasabb szinten játsszák a röplabdát. „Remélem, jól fogunk védekezni szerdán. A brazilok ellen ez lehet az egyetlen esélyünk.”

(folytatás a következő fejezetben…) ---- C ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik