TCR World Tour: izgalmas végjáték után Michelisz a második az első ohiói futamon

Vágólapra másolva!
2024.06.08. 15:30
Újabb dobogós helyezésével Michelisz Norbert tovább növelte előnyét az összetettben (Fotó: fiatcrworldtour.com)
Thed Björk aratott győzelmet a TCR World Tour amerikai versenyhétvégéjének első futamán. A svéd pilóta mögött Michelisz Norbert és Mikel Azcona ért célba – utóbbi könnyen megnyerhette volna versenyt, de a hajrában az elsőről a harmadik helyre csúszott vissza.

Jól sikerült a pénteki időmérő a BRC-istálló számára, hiszen Mikel Azcona megszerezte a pole pozíciót, Michelisz Norbert pedig mellőle várhatta a piros lámpák kialvását. A második sorból Thed Björk és Ma Csing-hua vághatott neki a hétvége nyitó futamának.

A rajt nem sikerült tökéletesen Michelisz számára, ugyanis veszített egy pozíciót Björkkel szemben. Azcona megtartotta a vezetést, magyar csapattársának azonban Ma ellen védekeznie, aki keményen támadta őt két körön keresztül. Egyik csatájuk során azonban vélhetően megsérült a 155-ös számú Lynk & Co, hiszen Ma rövid időn belül több pozíciót is veszített.

Bár Michelisz kissé leszakadt az élen autózó kettőstől a futam első felében, az előnye viszont megnyugtató volt az őt követők előtt. A hajrában változott a helyzet, s bár Micheliszt senki sem fenyegette hátulról, utolérte Azconát és Björköt. Ehhez vélhetően előbbi versenyzőknek is köze volt, aki magára engedte Björköt azért, hogy Michelisz számára lehetőséget teremtsen az előzésre.

A taktika azonban kissé visszaütött, hiszen Björk megelőzte Azconát, és el is húzott a két hyundaios elől. Michelisz végül az utolsó körben megelőzte csapattársát, amivel feljött a második helyre. Björk győzelmet aratott az első versenyen, ám mivel Michelisz bajnoki riválisai hátrébb végeztek, a magyar pilóta tovább növelte előnyét a tabella élén.

Folytatás magyar idő szerint 23.45-kor a második futammal!

TCR WORLD TOUR
USA, ELSŐ VERSENY

1. Thed Björk (svéd, Cyan Racing Lynk & Co)

2. Michelisz Norbert (magyar, BRC Hyundai N Squadra Corse)

3. Mikel Azcona (spanyol, BRC Hyundai N Squadra Corse)

4. Néstor Girolami (argentin, BRC Hyundai N Squadra Corse)

5. Esteban Guerrieri (argentin, Goat Racing)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik