Gyorsasági kamion Eb: Kiss Norbert címvédőhöz méltón kezdte az idényt Misanóban

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2024.05.25. 19:28
Mindkét futamot megnyerte a címvédő Kiss (Fotó: Kiss Norbi Média)
Kiss Norbert ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta: a Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka mindkét futamot megnyerte a kamion kontinensbajnokság akciódús misanói idénynyitóján.

 

Tökéletes kezdés. Kiss Norbert megnyerte a szabadedzéseket, az időmérőn is a leggyorsabb volt, és az első rajtkockát győzelemre váltotta az első, félig-meddig esős versenyen. S ha ez még nem lett volna elég, a második, fordított rajtrácsos futamot is megnyerte – igaz, az már egyáltalán nem volt könnyű menet.

„Nagyon jó nap volt, a csapat tökéletes teljesítményt nyújtott, hiszen minden körülményben gyorsak voltunk – értékelt Kiss a nap végén. – Az első versenyen az eleredő esőben volt egy rizikós pillanat, amikor majdnem kicsúsztam a négyes kanyarban, az utolsó pillanatban fogtam meg az autót a kavicságyon, de visszajöttem Jochen Hahn elé, és attól kezdve egy kicsit óvatosabb voltam. A második versenyt piros zászlóval félbeszakították, mert Rodrigues felakadt Lenz kamionjának hátuljára, és az újraindítás után remek párharcok következtek, a legnehezebb dolgom André Kursimmal volt, de elkövetett néhány hibát előttem, többször voltam nagyon közel hozzá, és végül eljött a pillanat, hogy meg tudtam előzni. Soha rosszabb kezdést!”

A második, illetve a harmadik helyen mindkét futamon Jochen Hahn és Sascha Lenz végzett (ebben a sorrendben), ami Lenz balesetét elnézve szinte csoda, de ez a szép a kamionsportban, hogy három perc alatt rendbe tudták hozni az autóját az újraindítás előtt.

KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG, 1. FORDULÓ, MONZA
1. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN), 2. Hahn (német, Iveco) 0.496 másodperc hátrány, 3. Lenz (német, MAN) 0.997 mp h. 2. verseny: 1. Kiss Norbert, 2. Hahn 4.217 mp h., 3. Lenz 6.846 mp h.
Az Eb állása: 1. Kiss Norbert 30 pont, 2. Hahn 24, 3. Lenz 20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik