TCR World Tour: győzelemmel és 5. hellyel zárt Michelisz Bathurstban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.12. 07:08
null
Michelisz Norbert is a győztesek között volt Bathurstban (Fotó: Twitter/Hyundai Motorsport)
Michelisz Norbert aratott győzelmet a TCR World Tour ausztráliai versenyhétvégéjének második futamán. A biztonsági autó mögött véget érő záró viadalon Yann Ehrlacher látta meg elsőként a kockás zászlót, míg Michelisz az 5. helyen végzett.

 

MÁSODIK VERSENY

Nem indult jól a második ausztrál versenyhétvége Michelisz Norbert számára, aki csupán a 11. helyen zárta az időmérőt, s bár bemutatott egy szép előzést a nyitó futamon, tizedikként szelte át a célvonalat, és visszacsúszott a bajnoki tabella harmadik helyére.

A nem éppen erős pontszerzés azonban lehetőséget biztosított a javításra a magyar pilóta számára, aki a pole pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását a második versenyen. Michelisz mellől Aaron Cameron, a második sorból Josh Buchan és Frédéric Vervisch rajtolhatott.

Utóbbi versenyzőnek és Cameronnak jobban sikerült a start, s mind a ketten megelőzték Micheliszt, aki azonban néhány kanyarral később maga mögé utasította Vervisch-t, így visszazárkózott a második helyre. A futamot Cameron vezette, a bajnoki éllovas Rob Huff az ötödik helyen autózott az első kör végén.

Az élen álló ausztrál megpróbálta leszakítani magáról az őt követőket a folytatásban, ám nem sikerült túl nagy előnyt kiautóznia. A futam első harmadában Michelisznek inkább a mögötte szorosan érkező Vervisch-re kellett figyelnie, majd sikerült kissé elhúznia a belga elől, és üldözőbe vehette Cameront.


A negyedik kör végén összejött az előzés, aminek köszönhetően a magyar versenyző átvette a vezetést. Egy körrel később Vervisch is elment Cameron mellett, majd ezt követően az élen autózó kettős kissé leszakította magáról a többieket. Csakhogy egy lekörözéskor az utolsó kör elején, Vervisch-re megérkezett Cameron, Thed Björk, illetve Huff is, s végül mind a hárman elmentek a belga pilóta mellett.

A mögötte zajló csatáknak köszönhetően Michelisz fellélegezhetett a hajrában, majd szép előnnyel szelte át a célvonalat az első helyen. Mögötte Cameron és Björk ért célba, Huff a negyedik lett, aminek következtében visszacsúszott a bajnoki tabella második helyére. Szezonbeli harmadik győzelmét aratva Michelisz állt az élre – előnye három pont volt az ausztráliai utolsó futamot megelőzően.

HARMADIK VERSENY

Az utolsó előtti versenyhétvége záró viadalán a Lynk & Co párosa, Santiago Urrutia és Yann Ehrlacher sajátította ki az első sort. Michelisz Norbert harmadikként vágott neki a versenynek, éppen bajnoki riválisa, Rob Huff mellől rajtolhatott.

A pole pozícióból induló Urrutia jól rugaszkodott el a startnál, ám a kanyarokig tartó csata végén Ehrlacher vette át a vezetést. Michelisz egy pozíciót veszített az első körben, ám miután Aaron Cameron lesodródott a pályáról egy csata során, a magyar versenyző visszajött a 6. helyre.

Ehrlacher nem igazán tudott ellógni a következő körökben, ám Michelisz sem került előzési pozícióba, így nem tudta előrébb verekedni magát az élmezőnyben. Az ötödik kör végén annak köszönhetően sikerült mégis egy helyet javítania, hogy autója bal oldalával Urrutia lekoccolta a falat, s kénytelen volt feladni a futamot.

A biztonsági autót mégsem miatta kellett végül a pályára küldeni. A nyolcadik körben Jordan Cox alatt állt meg az autó nem éppen jó helyen, a mentés idejére a safety car mögött autózott a mezőny. A korlátozás alatt Cameron számára is véget ért a futam, végül egy köre maradt volna a mezőnynek, miután mindkét elakadt autót elszállították.


Csakhogy még az újraindítás előtt Mikel Azcona csúszott falnak, így végül a biztonsági autó mögött futott be a mezőny. A győzelem Ehrlacher-é lett, aki mellé Björk és Huff állhatott fel a dobogóra. Michelisz az ötödik helyen zárta az utolsó futamot, amit követően visszacsúszott a bajnokság harmadik helyére, hátránya azonban mindössze egy pont Huff-fal, illetve az élre álló Ehrlacher-val szemben.

Az idény utolsó két futamára Makaóban kerül sor egy hét múlva!

A bajnokság állása 18 verseny után
1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 384 pont
2. Rob Huff (brit, Audi) 384 pont
3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 383 pont
4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 301 pont
5. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 299 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik