TCR World Tour: Ehrlacher a pole-ban, Michelisz a 3. sorban a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2023.06.17. 12:02
null
Michelisz az ötödik helyről rajtolhat hazai versenyhétvégén (Fotó: Michelisz Norbert Facebook-oldala)
Yann Ehrlacher nyerte meg a TCR Europe magyarországi versenyhétvégéjének időmérőjét, amely egyben a TCR World Tour-sorozat negyedik állomásának kvalifikációja. A Hungaroringen rendezett kvalifikáción Michelisz Norbert az ötödik rajthelyet szerezte meg az első futamra.

 

Az idény negyedik versenyhétvégéjén a bajnoki pontverseny éllovasa, Michelisz Norbert hazai pályán bizonyíthatott. A versenyhétvége pénteken két szabadedzéssel vette kezdetét a Hungaroringen, ám az időjárási körülmények igencsak eltérőek voltak a tréningeken.

Az első szabadedzést ideális viszonyok között, napsütésben rendezték. A leggyorsabbnak Yann Ehrlacher bizonyult, az esélykiegyenlítés miatt plusz 40 kilogrammal autózó Michelisz az ötödik helyen végzett. A második tréning előtt azonban megérkezett az eső Mogyoródra, aminek következtében kissé csúszott a kezdés.

A vizes pályán rendezett edzésen Ma Csing-hua autózta a leggyorsabb kört, míg Michelisz a hetedik pozícióban zárt. A TCR Europe mezőnyének magyar tagja, Losonczy Levente a 14. és a 19. helyen hangolt hazai hétvégéjén.

A szombati program az időmérővel vette kezdetét, amelyen az időjárás nem hátráltatta a mezőnyt. A Q1 elején Michelisz erősen kezdett, hiszen mindössze néhány perc elteltével az élre állt. Bár később sikerült letaszítani a magyar versenyzőt az első helyről, Michelisz könnyedén bebiztosította részvételét a kvalifikáció második szakaszában. A Q1-et Néstor Girolami zárta az élen, Losonczy a 18. helyen végzett.

A második szakaszban Michelisz lemaradt a pole pozícióról, amelyet Ehrlacher hódított el az első futamra. A Cyan Racing francia pilótája mellől Girolami, a második sorból Ma Csing-hua és Mikel Azcona várhatja a piros lámpák kialvását. Michelisz az ötödik helyről vághat neki a nyitó versenynek.

Folytatás 17 órakor az első futammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik