Motokrossz: gáláztak az öregfiúk

Vágólapra másolva!
2006.03.30. 12:26
Címkék
Nyáregyházán, Budapesttől 40 km-re, Dabas szomszédságában, a 405-ös főút mentén 2006. május 5-6-7-én kerül megrendezésre a "Moto X" Moto cross Világ- és Európa Bajnokság. Tíz év kihagyás után lesz újra motokrossz vb-futam Magyarországon, amely egyben az MX3 vb 4. fordulója.
Tömegjelenet a tavalyi junior Eb rajtjánál
Tömegjelenet a tavalyi junior Eb rajtjánál
Tömegjelenet a tavalyi junior Eb rajtjánál
Tömegjelenet a tavalyi junior Eb rajtjánál

Ebből az alkalomból a nyáregyházi pályát tegnap, egy nap erejéig a sportág veteránjai vették birtokukba. Olyan márkás nevekkel találkozhattunk, mint Técsi Sándor, Jeszenszky Antal, Zsembery Barnabás, Borka János, Czuni László, Németh Kornél, Gyurászik László, Nátó János, Kökényesi György, Harangvölgyi András, Mohácsi Jenő, Moldvai Tibor, Máté Sándor, Szabó László, Závodni István, Mester István, Nagy Gyula, Petró András, Gál Tibor, Reitterer László, Simon Ferenc, Molnár Vilmos, Hamar Zsigmond vagy Hernádi András.

Az öregfiúk közül sokan nem is bírtak a vérükkel: motorra szálltak, hogy kipróbálják azt a pályát, amelyen május hetedikén a nagymenők motorjai fognak dübörögni.

A Nyári Pál SE nyáregyházi területe az utóbbi néhány év alatt hobbymotorozásra alkalmas földkupacokból profi versenypályává nőtte ki magát. Modern kiszolgáló-épület, jól karbantartott pálya, és könnyű elérhetőség jellemzi a létesítményt, mely az M5-ös autópályától néhány percnyi autóútra található, a 405-ös főút mellett.

A nyáregyházi pálya vonalvezetése
A nyáregyházi pálya vonalvezetése

Az egyre szépülő pályán tavaly áprilisban 125-ös junior Eb-t rendeztek, és a magas színvonalú lebonyolítással felhívták magukra a nemzetközi szövetség figyelmét. A zsűri elnöke már a helyszínen bejelentette, hogy a pályát magasabb szintű, akár világbajnoki eseményekre is alkalmasnak találja, és erről beszámolt a FIM és az UEM felé.

Nem kellett sokáig várni, és a négy pályázó között kihirdették a végeredményt: az MX3 vb futam rendezési jogát három évre Magyarországnak ítélték oda. A verseny május 7-i időponttal került be a naptárba, és ráadásként még egy 125-ös Eb futammal is kiegészítették.

A VB FUTAMON INDULÓ MAGYAR VERSENYZŐK:
Darók Adrián Déczi Balázs
Grillmayer Gábor Sáska Gábor
Rauscher Roland
AZ EB-FUTAMON INDULÓ MAGYAR VERSENYZŐK:
Borka János Dilszky Gábor
Hujber Péter Soóky Zsolt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik