Az olimpiai bajnok amerikai „elvinné a hegyeket” az emberekhez

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.24. 07:58
A mindenkinek elérhető és megfizethető síeléshez adja arcát és tudását Bode Miller, aktívan tesz a fedett síarénák építéséért.

Noha manapság elsősorban Mikaela Shiffrin az amerikai sísport arca, azért a műfajhoz keveset konyítók is fel tudnának idézni egy másik nevet a hatalmas ország sísportjának közelmúltjából: a fenegyerek Bode Millerét, aki öt olimpián szerzett hat érmet (egy arany, három ezüst, két bronz), négyszeres világbajnok, kétszer nyert összetett világkupát, és a kevés férfiak egyike, aki mind az öt szakágban győzött világkupa-viadalon.

Szóval, ha valakire, hát a 2017-ben visszavonuló sokoldalú és vakmerő legendára figyelnek, ő pedig ki is használja a hírneve adta lehetőségeit. Több startup céggel működött együtt a közelmúltban, hogy a tudásával különleges síöltözetek fejlesztését segítse, most pedig egy másik vállalkozással állt össze.

Nem kisebb a cél, mint hogy elvigye azokhoz a hegyeket, akik nem tudnak a hegyekbe menni.

A skimag.com beszámolója szerint az Alpine-X nevű céggel arra törekednek, hogy fedett síarénákat építsenek országszerte.

A korábbi síző az együttműködésről még december elején tartott sajtótájékoztatón megadta a partnernek, ami ilyenkor jár, szép szavakkal vázolta, hogy szerinte a cégnek köszönhetően többmilliónyi embert ismertethetnek meg a sportággal.

A vállalat Washington egyik külvárosában építi első síarénáját, ahol a tervek szerint 2025-ben indulnak be az első felvonók. A 400 ezer négyzetméteres kupola az ország második arénája lesz, az első 2019-ben nyitott meg New Jersey-ben.

Ez azonban csak az első lépés, a cég összesen húsz fedett központot építene különböző népességű és gazdasági helyzetű városok környékén, fontosnak tartják, hogy mindenki hozzáférjen, mindenkinek legyen lehetősége kipróbálni.

Ennek jegyében évente ezer ingyenes belépést biztosítanak majd.

Azt már mi tesszük hozzá: a tervezők és Bode Miller remélhetőleg az elérhető és megfizethető síelés mellett a környezetvédelmi szempontokra is nagy hangsúlyt helyeznek, mert erről nem esett szó a sajtótájékoztatóról szóló beszámolóban.

Bode Miller (Fotók: AFP)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik