Egy magyar bronzérem született az U23-as birkózó Eb záró napján

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.26. 19:57
Korcsog Milán győzelme (Fotó: Magyar Birkózók Szövetsége - Hungarian Wrestling Federation/Facebook)
Korcsog Milán bronzérmes lett a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában a bakui U23-as birkózó Európa-bajnokság záró napján.


A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Csepel TC-KIMBA versenyzője, Korcsog Milán – aki már különböző korosztályokban világversenyes érmeket nyert, de sérülés miatt sokat kihagyott – 4:1-re győzte le az U17-es vb- és Eb-győztes azeri Durszunovot, aztán az elődöntőben ugyanilyen arányban kikapott az U23-as kontinensbajnok georgiai Manasvilitől. Korcsog a vasárnapi bronzmérkőzésen nagyszerűen küzdve 8:1-re múlta felül az U23-as kontinensbajnoki ezüstérmes ukrán Kocsonovot, így pályafutása második Eb-medálját szerezte meg ebben a korosztályban.

A magyar válogatott mindhárom szakágban szerzett érmet az idei U23-as Eb-n, s összességében egy ezüsttel, valamint négy bronzzal zárt Bakuban.

Korábban a kötöttfogásúak között László Koppány Simon (130 kg) ezüst-, Tösmagi Attila (77 kg) bronzérmet nyert, a nőknél pedig Pók Karolina (68 kg), valamint Virág Zsófia (76 kg) lett harmadik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik