Birkózás: Sastin Marianna csatlakozott a KIMBA edzői stábjához

Vágólapra másolva!
2024.02.04. 11:33
Sastin Marianna csatlakozott a KIMBA edzői stábjához (Fotó: Feledi László)
Sastin Marianna személyében világ- és Európa-bajnok csatlakozott a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) edzői stábjához.

 

A VPB Kommunikáció vasárnapi közleménye alapján Magyarország első és eddigi egyetlen női vb-aranyérmese tettrekész, és szerinte a KIMBA-nak köszönhetően nemcsak férfi, hanem női vonalon is eredményes birkózók nőnek majd fel a következő években.

Alapprogramos edző leszek. Igyekszem mindazt átadni a lányoknak, amit a karrierem 20 éve alatt megtapasztaltam és megtanultam. Sok és izgalmas feladat áll előttünk, és úgy gondolom, hogy ebből a környezetből, amelyet az akadémia biztosít, női vonalon is lesznek jó birkózók a jövőben, akik megállják helyüket itthon és külföldön egyaránt” – mondta Sastin Marianna.

A Magyar Birkózóhírességek Csarnokába is beválasztott, kétgyermekes klasszis megjegyezte: igyekszik mindenben segíteni az akadémistáknak.

Egy női sportoló karrierje időnként sokkal összetettebb, mint a férfiaké. Az a két évtized, ami nekem megadatott a szőnyegen és az edzőtermekben, rengeteg tapasztalattal gazdagított. Hálás vagyok a sorsnak, hogy mindezt átélhettem. A világversenyeket, az olimpiákat, közben a családalapítás utáni visszatérést a versenyzéshez. Azoknak a lányoknak, akik élsportolóként akarnak küzdősportban maradandót alkotni, sok mindenre fel kell készülniük. Az edzésmunka mellett adott esetben ebben a felkészítésben is tudok segíteni nekik” – tette hozzá a világbajnok.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik