Az angyalok már várnak minket

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 14:09
Az Anderlecht elleni sima győzelem után még azért korai lenne a magabiztosságtól sugárzó arccal és  teljes nyugodtsággal ülni le ma este a...

Az Anderlecht elleni sima győzelem után még azért korai lenne a magabiztosságtól sugárzó arccal és teljes nyugodtsággal ülni le ma este a streamek elé, főleg úgy, hogy a Guimaraessel még általában akkor is meggyűl a bajunk, ha épp világverő formában vagyunk.Az Anderlecht elleni sima győzelem után még azért korai lenne a magabiztosságtól sugárzó arccal és teljes nyugodtsággal ülni le ma este a streamek elé, főleg úgy, hogy a Guimaraessel még általában akkor is meggyűl a bajunk, ha épp világverő formában vagyunk.

Lassan de biztosan kezdünk a helyes útra térni, de rengeteg dolog van még, ami miatt minden egyes meccs előtt van izgulni valónk. Itt van mindjárt a védelem, ami a legaggasztóbb problémánk jelenleg. Április óta az Anderlecht elleni volt az első olyan meccsünk, amin nem kaptunk gólt, de a védekezés itt sem működött tökéletesen. Egyelőre még a gépezet sem működik olajozottan, hiszen az új fiúk beépítése jelenleg is zajlik, össze kell még szoknia a csapatnak. Ez a két tényező pedig együtt jelenleg annyit tesz ki, hogy bőven van mitől tartanunk jelenleg valahányszor idegenbe látogatunk.

Pláne ha az ellenfél az a Vitória Guimaraes, aki a tavalyi szezon utolsó meccsén - a kupadöntőben - végleg belénk döfte a világegyetem legélesebb kardját. Mellesleg a tavaszi sikerük után idén sem kezdtek rosszul a minhoiak, a tabellán közvetlenül mögöttünk állnak egyelőre, az Európa ligában pedig 4-0-ra lemészárolták a horvát Rijekát. Tény, hogy minket nem lehet egy lapon emlegetni a Rijekával, de azt mi is tudjuk, hogy a guimaraesi túra nem tartozik a legkellemesebbek közé.

A Vitória igenis képes harapni otthon, ehhez pedig nagyban hozzájárul a csapat fanatikus szurkolótábora is, amely a legnagyobbak közé tartozik Portugáliában (egészen pontosan a 4. legnagyobb). Ultráik - a híres-nevezetes White Angels - is az ország legagresszívebbjei közé tartoznak, ha olyan a kedvük, akkor bizony csinálják a cirkuszt rendesen. Tavaly például amikor idegenben jártunk náluk és egy szívet melengető, 0-4-es meccsen aláztuk a csapatukat, többször is meg kellett szakítani a meccset a rendbontásaik miatt.

White Angelsa híres-nevezetes és rendkívül veszélyes White Angels szurkolói csoport

White Angelscsak vicceltem, igazából ők azok

Egy 0-4-el most is kiegyeznénk gondolkodás nélkül, de vajmi kevés rá az esély, hogy ez idén is megismétlődik. Ahhoz egy sokkal összeszokottabb csapat kéne, meg egy adag szerencse is. A fogadóirodák átlagosan 1.50-szeres pénzt fizetnek a győzelmünkért, de nem lesz ez olyan egyszerű. Az én tippem egy nyögvenyelős 1-2, és nem abból az izgalmas, eseménnyel teli fajtából, hanem sokkal inkább abból az akadozó "legyen már vége, mielőtt kapunk egy gólt a semmiből" fajtából. Ne legyen igazam!

A meccs 19:00-kor kezdődik, streamekért lehet menni a szokásos helyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik