Nyilatkozunk

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.01.27. 16:01
2-1-re legyőztük a Bragát, egy igazi, hamisítatlan rangadón, és egy ilyen siker már nagyon de nagyon kellett nekünk. Volt iram, piros lap, óriási...

2-1-re legyőztük a Bragát, egy igazi, hamisítatlan rangadón, és egy ilyen siker már nagyon de nagyon kellett nekünk. Volt iram, piros lap, óriási védelmi és kapushibák, sok helyzet, valamint nyilatkozatdömping közvetlenül a meccs után, mert hát két csapat, két nézőpont. Most kicsit megpróbálok olvasni a sablonsorok között, hiszen ha nem tenném, nem sokkal lennénk okosabbak. 4-2-3-1!2-1-re legyőztük a Bragát, egy igazi, hamisítatlan rangadón, és egy ilyen siker már nagyon de nagyon kellett nekünk. Volt iram, piros lap, óriási védelmi és kapushibák, sok helyzet, valamint nyilatkozatdömping közvetlenül a meccs után, mert hát két csapat, két nézőpont. Most kicsit megpróbálok olvasni a sablonsorok között, hiszen ha nem tenném, nem sokkal lennénk okosabbak. 4-2-3-1!

Kezdjük saját magunkkal, mert mégiscsak mi nyertünk, mi voltunk vendégségben, és mert nálunk már a kezdőcsapat is szolgált óriási meglepetéssel, amit utólag magyarázni kellett.

Jorge Jesus: /Cardozo csapatba, sőt, még a kispadra sem jelöléséről/

"Nem akartunk kockáztatni vele kapcsolatban, hiszen kisebb sérülést szenvedett a mérkőzés előtti utolsó edzésen. Fontos játékosunk, akit nem veszíthetünk el hosszabb időszakra."

Valójában:

"Óscart pihentettük, nem volt az ég világon semmi baja. A bragaiak az ő semlegesítésére készültek egész héten, erre úgy döntöttem, nem játszatom. Mekkora húzás volt basszátok meg?!"

Jorge Jesus: /a mérkőzésről/

"Nagyon jó első félidőt játszottunk, taktikailag megleptük a hazaiakat. A támadásokért felelős 4 játékosunk tökéletesen alkalmasak gyors kontrák vezetéséhez, egész héten erre készültünk. Nagyszerű győzelmet arattunk, köszönjük a szurkolók támogatását.

Valójában:

"Amit kitaláltam, tökéletesen megvalósult, szegény José gyerek azt se tudta, mit csináljon mikor látta, hogy kontrákra rendezkedtünk be. Engem is meglep, hogy milyen egyértelműen én vagyok Portugália legjobb edzője.

Nico Gaitán:

"Nagyszerű meccset játszottunk, mindig sikerült gólt szerezni a fontos pillanatokban. Árnyékék? Ott játszom, ahol kell, ahol hasznos tagja lehetek a csapatnak."

Valójában:

"Én is böngészek a neten, tudtam, hogy jönnek Manchesterből meg mittudomén még honnan megnézni, hát megmutattam magam. Szerintem nem sok értem a 45 millió Eurós kivásárlási összeg, igazán letehetné értem Ferguson, akkor végre lenne egy klasszis szélsője. Jaaa, amúgy boldog vagyok a Benficában.... A meccsről? Esélyük sem volt, csak néha elhitettük velük, hogy van."

Most pedig evezzünk a csalódott partszakaszra, nézzünk pár hazai nyilatkozatot.

José Peseiro:

"Sokkal többet támadtunk, több helyzetünk, több szögletünk volt, de a Benfica szerzett két gólt, mi pedig csupán egyet. Mi voltunk a jobbak, többet érdemeltünk volna."

Valójában:

"Bárcsak egyszer eljuthatnék Jorge Jesus szintjére, akkor talán lehetnék az utóda a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb klubjánál."

Custódio:

"Jól játszottunk, sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, az eredmény minden, csak nem igazságos."

Valójában:

"Hihetetlen, hogy Matic milyen futballista lett a semmiből, pedig bíztam benne, hogy nyáron léphetek innen Javi Garcia pótlására. Nekünk már a bronzérem is siker egyébként, csak kell a parádé meg a felhajtás. Majd a Portót megszopatjuk tavasszal, a Benfica túl erős."

Bloggervélemény: Bármi is van Cardozóval, Jesus ezt nagyon kitalálta. Gaitán óriásit futballozott Lima mögött, Salvio még 14-szer játszik így a szezonban, és ikszre hozza a teljesítményét az első év végére. 'baby John szürkébb volt az átlagnál, de ettől még a támadónégyes sebessége és kreativitása győzelmet ért. Lehetett volna simább is, de lehetett volna iksz is. Mindenesetre a legnagyobb kulcsot a formáció jelentette, látszódott, hogy mennyivel jobban fekszik nekünk a 4-2-3-1, mint a kétcsatáros felállás. Enzo és Matic stabilitást adott középen, és a meccs bizonyos szakaszaiban olyan könnyed passzorgiában részesültünk, amilyet ebben az idényben én még nem láttam. De akkor mi legyen? Adjuk el Cardozót?

A Bragát annyira vitte előre a hév, hogy mindenféle nehézségek nélkül szétkontráztuk őket. Viszont nagy csapattá lettek, és ha beújítanak egy normális kapust vagy visszakerül Quim és egészségesek a középső védők, bárki ellen eséllyel léphetnek pályára.

A mérkőzés összefoglalója itt elérhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik