Nem félnek tőlünk

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.10.01. 15:10
Már csak egyet kell aludni, és láthatjuk csapatunkat játszani a világ legjobbjaival. Mondanám, hogy várva várt meccs következik, de az a helyzet...

Már csak egyet kell aludni, és láthatjuk csapatunkat játszani a világ legjobbjaival. Mondanám, hogy várva várt meccs következik, de az a helyzet, hogy rosszabbkor nem nagyon jöhetett volna. Mi mindenesetre feltettünk néhány kérdést ezen jeles alkalomból a Tot El Camp bloggereinek, amelyekre valahol sajnos amúgy is tudtuk a választ, de aki ismer, az tudja, hogy szeretjük magunkat elringatni álmaink rózsaszín világában. Tovább után vigvik, johneagle11 és ladlac válaszait olvashatjátok, akiknek ezúton is köszönjük a korrekt együttműködést!Már csak egyet kell aludni, és láthatjuk csapatunkat játszani a világ legjobbjaival. Mondanám, hogy várva várt meccs következik, de az a helyzet, hogy rosszabbkor nem nagyon jöhetett volna. Mi mindenesetre feltettünk néhány kérdést ezen jeles alkalomból a Tot El Camp bloggereinek, amelyekre valahol sajnos amúgy is tudtuk a választ, de aki ismer, az tudja, hogy szeretjük magunkat elringatni álmaink rózsaszín világában. Tovább után vigvik, johneagle11 és ladlac válaszait olvashatjátok, akiknek ezúton is köszönjük a korrekt együttműködést!

Tavaly a manchesteriek hangoztatták, hogy ők bizony csak a döntetlenért jöttek Lisszabonba. Ti a 3 pontért jöttök?

vigvik: Ez a Barca nem tud döntetlenre játszani. Nem is lenne sok teteje ezzel a védelemmel...

johneagle11: Nekem szokásom nem inni előre a medve bőrére, így értelemszerűen most sem teszem. Reális feltételezés az, hogy a Barcelona képes legyőzni bármelyik ellenfelet a nemzetközi mezőnyben, ez alól a Benfica sem kivétel, így nyilván nem lepődök meg, ha elhozzuk a három pontot. Ugyanakkor hatalmas közhely, mégis igaz, hogy "a BL-ben minden az apróságokon múlik", ez alól értelemszerűen ez a meccs sem kivétel.

ladlac: Nagyon remélem. Többek között azt szeretem a Barcában, hogy keveset taktikáznak az eredménnyel, minden meccsen nyerni akarnak (lásd még a MU tartalékos BL-őszeit). Ha sikerülne kedden győzni, maradna a negyedik kalapos Celtic elleni oda-visszavágó, amin gyakorlatilag tovább is lehetne jutni. Ha nem is életbevágóan fontos a három pont, nagyon megnyugtató lenne egy győzelem.

Tartotok-e akár egy kicsit is a keddi meccstől?

vigvik: Negatív. Egyelőre nem érzem veszélyben a csoportelsőségünket, akkor sem, ha most vereséget szenvedünk. Attól persze valamennyire "tartok", hogy kikapunk.

johneagle11: A legminimálisabb mértékben sem. Nem azért, mert garantáltnak tartom, hogy a mellettünk szóló esélyek a végén igaznak is bizonyulnak, hanem azért, mert nem történik semmi akkor sem, ha ebből nulla pont jönne ki nekünk. Győzelemmel kezdtünk, a harmadik körtől javítani bőven van még lehetőség.

ladlac: Én minden ellenféltől tartok egy kicsit, a legtöbbjükben észreveszek valamit, ami veszélyes lehet a Barcára. Most ilyen lehet Cardozo fejjátéka vagy a balos löketei, de úgy érzem Rodrigora is illik majd figyelni. Illetve tavaly Carlos Martins Granada játékosként okozott pár kellemetlen emléket, jó lenne, ha ezt nem ismételné meg.

Kit tartottatok a legkeményebb ellenfélnek a csoportból a sorsolás után? Változott-e a véleményetek az első forduló után?

vigvik: Abban biztos voltam, hogy a Szpartak ellen vért fogunk hugyozni, és ez beigazolódott. A ti stílusotok azért nekünk elvileg fekszik, így legkeményebb ellenfélnek továbbra is az oroszokat tartom. Ez nem ekvivalens persze azzal, hogy őket tartom a legesélyesebbnek továbbjutásra a három ellenfél közül (kb. egyformára adlak benneteket velük, a Celtic szerintem csoportutolsó lesz).

johneagle11: Ha nagyképűnek is tűnik, ettől a Barcelonától nem túlzás elvárni a (biztos) továbbjutást akármelyik csoportból, így mondhatom azt is, hogy nem különösebben érdekes a csoport összetétele. Persze megpróbálhatnék udvariaskodni, de ha nagyon objektíven próbálom felmérni a csapatot és a helyét a nemzetközi mezőnyben, akkor is ez marad a helyzet.

ladlac: A két kulcsjátékosotok elvesztése után inkább a Szpartakot gondolnám keményebb diónak, főleg Emery miatt.

5 nappal a meccsünk után a Real Madriddal csaptok majd össze. Lehet ennek bármilyen hatása a mi párharcunkra?

vigvik: Nem hiszem, 5 nap ezen a szinten felér egy fél vakációval. A BL-ben semmilyen körülmények között nem szoktunk spórolni, amíg nincs meg a továbbjutás. (Persze Titonál lehet más a hitvallás.)

johneagle11: Ez a csapat évek óta heti kétmeccses terhelésben játszik, ehhez képest az öt napnak bőven elégnek kell lennie ahhoz, hogy ne befolyásoljon semmit a BL forduló. De inkább igaz az, hogy a Barca-Madrid párharcok annyira kiegyenlítettek, hogy önmagában a pihenőidő nem dönt el semmit sem. Attól sem számíthatunk biztosabban a győzelemre, ha öt napot pihenünk és attól sem nagyobb a valószínűsége egy pontvesztésnek, ha csak hármat. Ha lesz is bármilyen változás a csapat összetételében a BL meccsre, azt nem a Real meccs fogja motiválni, hanem az, hogy Tito rendszeresen rotál, nincs okom feltételezni, hogy ezt bármilyen külső okból ne tenné meg ezúttal (is).

ladlac: Nem hiszem, mint mondtam, szerintem a Barcában kevesebb az ilyen fajta taktikázás. Persze nem fogják szétpörögni magukat a srácok, de úgy gondolom megnyugtató előnyünk van egyelőre a bajnokságban, a BL-párharc után lesz idő pihenni, szóval nem érzem, hogy a Klasszikus sok mindent befolyásolna.

Mennyire ráz meg titeket Puyol és Piqué sérülése? Lehet-e hiányuknak sorsdöntő szerepe a meccsen?

vigvik: Mindenképp megérezzük a hiányukat, és ilyen módon persze lehet sorsdöntő szerepe is. A Song-Mascherano páros egyéni kvalitásait elégnek érzem, hogy tökéletesen megoldják a feladatot, de egyelőre még szerintem nem alkotnak igazi védőpárost, holott ha van csapatrész, ahol hatványozottan fontos, hogy egymást segítve harcoljanak a játékosok, és ne csak egymás mellett, akkor az ez. Ráadásul néha kilóg, hogy nem természetes védők, és túl könnyen ráncigálják ki őket a védővonalból.

johneagle11: Nyilvánvaló, hogy bármelyik csapatot érzékenyen érint, ha kiesik két alapembere. Például a tavaszi Real elleni bajnokiban akármilyen mértékben de befolyásoló lehetett Piqué váratlan kiesése, ugyanígy például a Szuperkupa visszavágó végeredményében szempont lehetett Alves (szintén) váratlan sérülése. Ugyanakkor az is tény, hogy meg kell oldani az ilyen helyzeteket, mert ha nem képes erre egy csapat, hiába álmodozik év végi trófeákról.

ladlac: A Kapitány kiesése mindig rosszul jön, és Piqué is egyre jobb formát mutatott a sérülése előtt. Szerencsére Puyol felépült, talán játszik is valamennyit, az ő jelenléte mindig megnyugtató a pályán.

Carles Puyol és Gerard Piqué

Update: Puyol már megkapta a játékengedélyt, tehát pályára léphet

El tudnátok-e képzelni valamelyik játékosunkat a Barca kezdőjében? Ha igen, akkor kicsodát?

vigvik: Bocs, de nem. A keretünkben szívesen látnám Garayt illetve Aimart. Előbbi szerintem hasznunkra lenne, utóbbi játékát pedig nagyon szeretem.

johneagle11: Szerintem Luisao egy nagyon korrekt játékos, akiben ugyanakkor benne vannak a váratlan és (ránézésre) indokolatlan hibák. Aimar gyorsasága és techikája figyelemreméltó (volt? régen láttam őt játszani), de akit annak idején szívesen láttam volna a Barcában, az Garay. Sajnáltam is, amikor a Real elvitte "előlünk", szerencse, hogy nem vették a fáradtságot kihozni belőle azt, ami - szerintem - fiatalon benne volt. Őszintén szólva nem tudom, mi lett belőle a Benficában, de most itt az alkalom, hogy megnézzem. (Már ha játszik egyáltalán.)

ladlac: Bombaerős az idei keret, szerintem nem férne be senki. Nem csak a kezdőbe, a keretbe sem. Nyilván Garay jobb, mint Bartra, esetleg Salvio is előbbre tart, mint Tello, de nem nagyon tudnék olyan Benfica játékost mondani, akivel egyértelműen előbbre lennénk.

Aimar és Messi

Jobbra a zseni, balra pedig példaképe

Tippetek a végeredményre?

vigvik: 1-3, Villa duplával.

johneagle11: Legyen mondjuk 3-1 ide.

ladlac: Nem szeretek tippelni, de ha muszáj, akkor 2-3.

Köszönjük srácok, és jó meccsnézést holnapra!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik