Megbosszulni 56-ot!

Vágólapra másolva!
2012.10.22. 21:10
A Benficának más célja sem lehet, mint apró darabokra hentelni ötvenhat ötvenhatodik évfordulóján a ruszkikat, ha ezt nem teszik, akkor mi, magyarok...

Hogyan tovább?A Benficának más célja sem lehet, mint apró darabokra hentelni ötvenhat ötvenhatodik évfordulóján a ruszkikat, ha ezt nem teszik, akkor mi, magyarok soha többé nem szeretjük őket. Vagy de. Hogyan tovább Jesus mester? Győzelem, vagy kiesés?
Hogyan tovább?A Benficának más célja sem lehet, mint apró darabokra hentelni ötvenhat ötvenhatodik évfordulóján a ruszkikat, ha ezt nem teszik, akkor mi, magyarok soha többé nem szeretjük őket. Vagy de. Hogyan tovább Jesus mester? Győzelem, vagy kiesés?

Persze a hazafiasságon kívül más indokunk is van (sőt, komoly indok csak ez van), hogy miért kellene ütnünk a moszkvaiakat: aki itt veszít, már csak a hazai bajnokságra kell, hogy koncentráljon. A Szpartaknak nincs még pontja, és a Benficának is csak egy jutott eddig, úgyhogy aki nyer, az egy jól kalkulálható barcelonai győzelem mellett is legfeljebb egyenlőbe zárhatja a csoportkör első felét a skótokkal.

Ez az a szituáció, amikor az ellenfél legkisebb lebecsülése nélkül meg kell húznunk azt, hogy csak magunkra koncentrálunk. Mi vagyunk az a csapat, aki nem tudjuk, hogy mire képes idén, míg a Szpartak kiegyensúlyozottan hoz egy veszélyes szintet, Unai Emeryvel pedig egyre élesebbek is lehetnek, különben a spanyol csodacsináló végkielégítésestül repülhet. Az oroszoknak mondjuk a sérüléslistáról Parsivjuk, Jurado, Romulo, Emenike, Pareja, McGeady, Dikan és Pesjakov kifejezetten hiányozhat, utóbbi kettő ráadásul a csapat két kapusa. Ebből a szempontból kicsit hajaz a dolog a tavalyi szentpétervári meccsünkre, hiszen ott kifejezetten a kapuspara mentett meg minket a kinti találkozón. Most számunkra is ismerős nevek vannak a kimaradók között, bár hogy ténylegesen közülük ki épül fel a meccsre, azt nem tudhatjuk.

A tabellák szerint a portugál bajnokságot holtversenyben vezető Benfica látogat az orosz hetedikhez, azonban az oroszok a Fenerbahce ellen megmutatták a selejtezőben, hogy nem csak egy emberhátrányt, de jókora tudásbeli különbséget is képesek láthatatlanná tenni. Valljuk be, tényleg csak azért örülünk nekik, mert így az időeltolódás miatt megmutatják a moszkvai meccsünket is, a harmadik kalapból ugyanis ennél hígabb állományt is kaphattunk volna. Eltompulni, vagy elkényelmesedni nem fognak az oroszok, ha ma nem nyernek, akkor úgy járnak, mint az NB1-ben a Videoton, csak ők már tényleg kurvára nem fognak tudni 4 pontot verni három meccs alatt mind a Benficára, mind a Celticre.

Benfica arrive to MoscowHideg van, baszomalásan!

Hogy miért nem lehetünk nyugodtak? Mert mi is szarok vagyunk általában. Olyan meccseket játszunk, hogy csak a mez miatt ismerjük meg a mieinket, a játék ugyanis veszettül elkeserítő. Matics egyszer egy félisten, máskor bukott madárijesztő, a szélsők hol vért isznak, hol vért hugyoznak, a támadósorról meg ne is beszéljünk: csak egy tökéletes randomgenerátornak lenne esélye megtippelni, hogy ki van éppen formában. Rodrigónak mondjuk abban kell lennie, hiszen az U21-es pótselejtezőn négy gólt nyesve döntötte el Dánia ellen a továbbjutást.

Olyan, hogy _játék nem szokott sajnos előfordulni a mi esetünkben, a passzorgiát meg meg sem merem említeni komolyabb társaságban. Minden, amire tavaly nagyon büszkék lehettünk, az idénre átalakult egy szorulásos erőlködéssé, és ahelyett, hogy örülnénk Witsel vagy Javi Garcia továbblépésének, inkább folyton azt várjuk, hogy találják már ugyan fel az időgépet, hogy szólhassunk Jorge Jesusnak, hogy ez így kurvára nem fog menni. Erőlködés van ezerrel, nyerni tényleg akarnak a fiúk, de igazi ősbenfiquisták és a Kapitány nélkül ez inkább olyan sajnálnivaló szélmalom harc, mintsem valami igazán nemes csata, ami akkor is boldoggá tesz, ha feltörlik velünk a padlót.

Persze szerda reggelre minden más lehet: lehet, hogy továbbjutó helyen leszünk a BL-ben féltávnál, és a portugál bajnokságban is ott vagyunk egálban a Portóval, tehát ha nyerünk Moszkvában akkor azzal papíron tök jól fogunk állni, és Egervári Sanyi bácsi után Jorge Jesus kapcsán is előjönnek majd a kételyeink, hogy most akkor mi vagyunk hülyék, vagy a Föld forog rossz irányba? Jorge Jesus eddig is kitartott amellett, hogy jól játszunk, és eredménytől függetlenül ezután is ki fog, úgyhogy ahelyett, hogy cáfoljon rá az élet, inkább azt várom, hogy úgy mondhassa ezt ki, hogy közben nem jut eszembe kiröhögni őt.

Jorge Jesus ugyanis egy dologhoz nagyon ért: tud csapatot építeni. Érti, hogy milyen elemekből áll össze a futball, és ezt a szakértelmét csak akkor teszi félre, ha éppen szerelmes lesz valakibe. Ez sülhet el nagyon rosszul (Peixoto, Roberto, Emerson), vagy nagyon jól (a Witsel-Javi páros kifejezetten ilyen volt). Most úgy tűnik, hogy ilyen szerelembe esett Toto Salvióval, és miközben Toto tényleg nagyon fasza játékos, azt még megtippelni sem tudom, hogy mi lesz ennek a frigynek a vége. Egyelőre nagyon a határon egyensúlyoz Toto, vannak nagy pillanatai, amiket aztán egy másodperc alatt el is tud felettetni, de az elvitathatatlan, hogy nagyon hasznos tagja a csapatnak. Viszont kilóg-e annyira fölfelé, hogy miközben Johnny O daliás mór testét alig csodálhattuk meg talán kétszer idén, addig Salvio már most begyűjtött annyi játékpercet, mint az összes portugál játékosunk összesen.

Ma tovább gyűjtheti ezeket, hiszen Aimar és Nolito a keretben sincsenek, tehát két helyre rajta kívül csak Gaitán, Bruno César, és Ola John fog startolni, amiből szerintem egy stabil argentin győzelem fog kikerekedni, jobb szélen Salvióval, balon Gaitánnal. Mögöttük meg ugye Enzo Pérez, aki mögött meg Garay, ami már rögtön négy argentin a kezdőben szemben a tervezett nullla portugállal, aminél valószínűleg még az összevásároltnak titulált oroszok is jelentősen több hazai terméket tudnak majd mutatni.Benfica Moszkva

Ma örüljetek!

A pályán azonban csak a hadvezérek, és a zsoldosok számítanak már-az, hogy ki honnan van, a legkevésbé sem. Biztos vagyok benne, hogy Jorge Jesus is átérzi a meccs vízválasztó jelentőségét, és hajlandó megmutatni, hogy tényleg there is only one Jesus. Meg kell nyernünk ezt a meccset, hogy ne érezzünk egy nagyon komoly törést, és folytatni kell a fejlődést. Ha ma nyerünk, és a végén továbbjutunk, akkor az eredményekkel együtt a hit is visszatér a csapat mellé, de amíg egy-egy Pacost is csak feltört sarokkal tudunk megverni, addig nem nagyon tudok megnyugodni.

Megint itt a pillanat, ami minden nehéz szezonban eljön: elhisszük, hogy ha nyerünk, akkor mostantól minden más lesz.

Tv: 17:45 DigiSport. Várható kezdő: Artur-Maxi, Jardel, Garay, Melgarejo-Matics, Salvio, Enzo Pérez, Gaitán-Bruno César-Rodrigo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik