A kis Messi nagy napja

Vágólapra másolva!
2012.10.02. 07:10
"Pablo Aimar volt a példaképem, sőt, még mindig az. Imádom nézni a játékát, a kezdetektől fogva követem a karrierjét." Lionel Messi szavai...

"Pablo Aimar volt a példaképem, sőt, még mindig az. Imádom nézni a játékát, a kezdetektől fogva követem a karrierjét." Lionel Messi szavai ezek, képzelhetjük, mennyire várja már, hogy kifuthasson az Estádio da Luz gyepszőnyegére ma este."Pablo Aimar volt a példaképem, sőt, még mindig az. Imádom nézni a játékát, a kezdetektől fogva követem a karrierjét." Lionel Messi szavai ezek, képzelhetjük, mennyire várja már, hogy kifuthasson az Estádio da Luz gyepszőnyegére ma este.

Sorsoltak, és dörzsöltem a tenyerem. A csapat egyben, erősebb, mint valaha. Tavaly kinagyszájúskodtuk magunkat - talán kicsit túlzásba is véve -, de még semmit nem láttatok. Majd idén, óh, itt a Barcelona, ha őket megcsapjuk, pofázhat bárki bármit. Mert ez a Benfica, Javi Garciával, Witsellel, képes rá. Tudom, érzem.
Na, ez volt egy hónapja, rég volt, talán igaz se volt. Javi a Manchester Cityé lett, neki megbocsátottunk, Witsel pedig együtt PSezik Kerzhakovékkal a Zenit klubszobájában, vagy minimum őszintén szeretne, dehát rühellik. Istenem, van ilyen, neki nem bocsátunk meg, sőt nekem személyesen minden ilyen hírmorzsa kaján vigyort csal az arcomra. Persze a tényeken ez mit sem változtat, itt hagyták nekünk Maticot, úgy önmagában. Pedig lenne mit törlesztenünk a katalánoknak, hiszen mikor utoljára meccseltünk velük a legrangosabb kupasorozatban, megállítottak minket a negyeddöntőben.

Iniesta már ekkor is jó színben volt

Rátérve a ma estére, egyfelől van bennem egy iszonyatos várakozás, másfelől csupa érdektelenség. A Classicókat leszámítva képtelen vagyok rá, hogy Barca meccset nézzek, számomra szörnyen unalmasak, nem történik semmi váratlan, semmi izgalmas. Passzolgatás, passzolgatás, helyzet, passzolgatás, még egy kis passzolgatás, újabb helyzet/gól. Az a baj, hogy túl jól csinálják. Legalábbis nekem, semleges nézőnek. Úgy mondom ezt, hogy az elmúlt szezonban a Javi Garcia-Witsel tengely számunkra is elindított valami hasonlót, jelenleg viszont úgy tűnik, magukkal is vitték, cáfolat még nem érkezett a csapat részéről az azóta lejátszott három meccsen. Amennyire erős bennem a 'hátha érzés, annyira bennem van, hogy a továbbjutás szempontjából a két legkevésbé fontos meccs egyike következik.

A mostani Benficát nem tartom képesnek arra a játékra, amivel esélye lehet a győzelemre/pontszerzésre. Viszont azt sem gondolnám, hogy ebből nyílt támadójáték lesz, a Barcelonát nincs csapat, aki megtudná verni ilyen felfogásban, kikapni 8-4-re meg mi sem szeretnénk. Meg fogunk próbálni bekkelni, mert egyszerűen nincs más választás, bízva egy-egy gyors megindulásban.

Ezzel csak annyi problémám van, hogy Jorge Jesus nem lesz hajlandó az erre legalkalmasabb csapatot pályára küldeni. Pedig nem ártana, ha felfogná, hogy Salviónál most sokkal hasznosabb lehet Bruno César, mind védekezésben, mind a labdától való szabadulásban. Mert ez a BL, nem a portugál liga, és a Barca, nem a Pacos... Itt 23 oda-vissza cselre nem lesz sem idő, sem tér, sem lehetőség. Ettől függetlenül Jesus nem fogja kihagyni az argentint. Kockáztatnunk a bal oldalon kellene. Gaitán szebb napjain bárkit képes befűzni, Dani Alves meg sokkal jobban szeret támadni, mint védekezni. Őt elég a vonal mellett tartani, mivel beadni nem tud, sosem tudott. Nem véletlenül nem volt esélye Maicon mellett a válogatottban. Ezt meg Nico megoldja.
Centerben egyértelműen Lima az optimális választás. Valószínűleg nem sokat lesz nálunk a labda, Rodrigo csak elkedvetlenedne a 10. percre, a brazil reményeim szerint nagyobb eséllyel fogja tudni megtartani azt a pár labdát, ami átjön a félpályán. Nem könnyíti a helyzetünket, hogy Zámbó Jimmy és Balázs Pali fogadott gyermeke is visszatérhet a katalán védelembe, aki igazi vezérként funkcionál már évek óta. Cardozo majdnem biztos, hogy nem jön rendbe a mérkőzésig.

Vajon lesz minek örülni?

És végül a kis Leot is el kell kedvetlenítenem egy kicsit, mert a példakép játéka is kérdéses, de ez a védekezős szisztéma amúgy sem fekszik Pablónak, én mindenképp Carlos Martinst tenném Lima mögé a kezdőbe.

Tartok a játékvezetéstől, főleg az ellenfél ismeretében. Minket amúgy sem szeretnek, ráadásként Busquetséknek (főleg neki) elég egy réti szellő, és újra kell éleszteni a fél csapatot, remélem török sporttársunk csírájában elfojtja a színészi kvalitásokat. Nolito második szezonját tölti nálunk, és tökéletesen látszik rajta a Buszkecc Barca iskola...

Összességében, ha már végig kell néznem egy Barcelona meccset, legalább legyen jófajta. Az esélyek bántóan egyértelműek. Túl egyértelműek. Annyira, hogy a kis Messi nehogy csak az Aimar meznek örülhessen a végén...

20:00, Sport1!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik