Yannick, a riválissal tárDjaló

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.02.02. 13:02
A januárnak vége és ezzel együtt az átigazolási pletykáknak is. Féltettük Gaitánt, örültünk volna Ansaldinak de aztán a hónap végére csak...

A januárnak vége és ezzel együtt az átigazolási pletykáknak is. Féltettük Gaitánt, örültünk volna Ansaldinak de aztán a hónap végére csak egy Yannick Djalót kaptunk ingyen, méghozzá a városi riválistól.A januárnak vége és ezzel együtt az átigazolási pletykáknak is. Féltettük Gaitánt, örültünk volna Ansaldinak de aztán a hónap végére csak egy Yannick Djalót kaptunk ingyen, méghozzá a városi riválistól.

Rivális csapathoz igazolni, na ez az ami egy játékosnak sem tesz jót, már ami a népszerűségét illeti. Ilyenkor általában ő lesz az áruló jelző legfőbb megtestesítője, de új klubjában is kétkedve fogadják a szurkolók mint ahogy azt mi is tesszük Djaló esetében.

A 25 éves, egyszeres Portugál válogatott csatár átigazolása nem fog akkora visszhangot kiváltani a médiában mint pl. Figo halálos bűne, avagy a Barcából Reálba történő átigazolás még 2000-ben, és a sort akár Saviolával is folytathatnánk. Az azonban bizonyos, hogy közönségkedvenc nem lesz egy darabig.

Nem lesz ezenkívül stabil kezdő sem. Cardozo és Rodrigo kiszorítása csaknem lehetetlen küldetés, de még Saviola is nagy falat lehet neki. Nélson Oliveirát pedig sajnálom, főleg úgy, hogy a nyáron újabb csatár érkezik majd Djaniny személyében. Ezek után próbáljunk belelátni Jorge Jesus agyába! 1. lehetőség: JJ próbál átállni egy támadóbb felállásra, így több csatárra lesz szüksége - nem valószínű. 2. lehetőség: JJ már csatár(ok) elvesztésével számol a közeljövőben - ez már sajnos valószínűbb.

Képességeivel nagyjából tisztában lehetünk, hiszen voltak olyan meccsek, ahol megkeserítette életünket. Legélénkebben egy bizonyos Portugál Kupa-beli összecsapás él bennem 2008-ból. Az elődöntőben a Sporting 5-3-ra vert meg minket és Djaló két alkalommal is betalált. Mostanában azonban ritkán számoltak vele a zöld-fehéreknél. Tavaly, a nyári átigazolási időszak utolsó napján egyezett meg vele a francia Nice, akik 6 millió eurót fizettek volna érte de a FIFA keresztülhúzta számításaikat. Szerintük ugyanis a tranzakció már a határidő után történt, így érvénytelenítették azt. Azóta eltelt fél év és Djaló 4 és fél évre írt alá nálunk. Napjainkban már a csapattal edz és vasárnap már akár csöpöghet is hajáról a zselé a Da Luz gyepére. Meglátjuk.

Yannick Djaló Cardozoval az edzésen Majd ha a Sportingnak berámolsz kettőt...akkor talán befogadunk.

Az átigazolási időszakhoz hozzátartozik még Amorim vesszőfutása is, akinek végül rendeződött a helyzete: bocsánatot kért a klubvezetéstől meg a szurkolóktól , szerződést hosszabbított, majd pedig elvonult fél évre kölcsönbe a Bragahoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik