Miért nincsenek magyar Porto drukkerek?

Vágólapra másolva!
2011.09.22. 12:09
A hétvége legnagyobb rangadója kétségkívül a már holnap sorra kerülő Porto-Benfica lesz, és miközben bízunk olvasóink tájékozottságában...

Merda BenficaA hétvége legnagyobb rangadója kétségkívül a már holnap sorra kerülő Porto-Benfica lesz, és miközben bízunk olvasóink tájékozottságában, sort kell kerítenünk arra is, hogy felhomályosítsük őket afelől, hogy miért nem lakják hazánkat az egyébként igen fejletlen majomszabásúak, nevezetesen a Pongo Portisták.Merda BenficaA hétvége legnagyobb rangadója kétségkívül a már holnap sorra kerülő Porto-Benfica lesz, és miközben bízunk olvasóink tájékozottságában, sort kell kerítenünk arra is, hogy felhomályosítsük őket afelől, hogy miért nem lakják hazánkat az egyébként igen fejletlen majomszabásúak, nevezetesen a Pongo Portisták.

Azon kevesek egyikeként, akiknek ebben a kis országban mindenük a Benfica, már sokszor elgondolkoztam, hogy miért nem tudja csapatunk úgy magával ragadni a szurkolókat, mint teszi azt Európa bármely részén. Végül mindig arra jutottam, hogy a gyatra hírverés, és a még gyatrább eredmények vezethetnek csak ide, ám amikor a Portoról szeretne az ember írni, akkor máris kevesebb a mentség: nyertek egy UEFA-kupát, egy BL-t, és egy Európa-ligát az utóbbi évtizedben, ami elég jelentős érdem lehetne, hogy lelkes kis magyar szurkolói csoportjuk legyen. Mégsem történt meg, a híres "harmincan vagytok" NB1-es nóta rájuk nézve hízelgő túlzás lenne, így egy pusztán filozófiai okfejtés, és némi bizonyítékok feltárása által most mindenki megértheti a titkot:

Minden alapja, hogy Portugáliában a Benficának szurkolni életforma, és egyben divat is. Nem összetévesztendő az itthon előforduló nagy arányú divatfradistákkal, hiszen Portugáliában a foci szinte a negyedik hatalmi ág, az nem létezik, hogy valakinek csak az autója visszapillantóján lógjon a kis Benfica mez, de közbe ne tudjon három nevet mondani a keretből.

De akkor hogy jön ide a Porto? Egyszerű: szurkolni a Portonak nem más, mint ellenszegülni a többségi társadalommal, és utálni egy olyan tradíciót, ami a világon is egyedülállónak mondható. Éppen ezért Portugáliában Anti Benfica tartalmakkal találkozik az ember úton-útfélen, ha focis portálokra veti jó sorsa, és gyakorlatilag nem beszélhetünk másról, mint hogy leegyszerűsítve a dolgot két tábor létezik: a Benfica, és az Anti Benfica.Anti Benfica Az érthetőség kedvéért érdemes tudni, hogy miközben napjaink mérvadó közösségi portálján, a facebookon a Benficának 784 ezer rajongója van, addig az Anti-benfica nevű "közösség" közel 270 ezer taggal "büszkélkedhet". Csak hozzávetőleges információ: a legnagyobb Porto oldal kicsit több, mint 420 ezer tagot számlál...

Mégis hogy jön ez a virtuális péniszméregetés a magyar portisták helyzetéhez? Egyszerű: miután megállapítottuk, hogy a Portonak szurkolás pusztán egy deviáns viselkedésforma, könnyen felismerhetjük, hogy ha nincs mivel szembeszegülni (értsd: magyar benfiquisták), akkor annak a szerethetetlen Portonak sincs értelme szurkolni. Ezzel egyébként egy-egy magyar "tömegbázis" jól jár, hiszen a nagy számú hülyeségre fogékony egyén így tömegével inkább olyan topklubot választ magának, ami jobban mutat a facebook adatlapján, és még a tányéros tévék is adják a meccseit.

Azt azonban nem szeretném, hogy bárki túlságosan egyoldalúnak érezze a posztot, így szemezgettem az Anti-benfica oldal faliújságjáról, és a legigényesebb képeket most közszemlére bocsátom. Jó szórakozást!

CabeceoesRemek szóvicc: Bajnokok(Campeoes) helyett Nagyképűek(Cabeceoes). A pazarul megkomponált montázsért külön piros pont.

Benfica MerdaBenfica ellenes sálak, avagy a legtöbb, amit a Porto drukker elérhet életében, hogy van egy ilyen kis kollekciója.Benfica MerdaEstádio da Luz helyett Estábulos da Luz, magyarul A Fény Stadionja helyett A Fény Istállója. Jó minőségű photoshop, szintén jó szóvicc, jár az öt pont ismét.Anti-BenficaA Luz, mint edzőtemető. A háttérben feltűnik még a pár meccs erejéig nálunk próbálkozó Mourinho, vagy a legendásan gyenge Ronald Koeman, hogy néhány hátborzongatóbb jelenségről már ne is beszéljünk.Nézd itt jön Polly!És a személyes kedvencem: a nagysikerű Minimaxos rajzfilm, a "Nézd itt jön Polly!" mintájára hozzánk Nolito, tehát Nolly érkezett. Frenetikus megoldás, ám a kis betű miatt nem tökéletes.

Mozgókép nélkül persze nincs igazi netes tartalom ma már, így zárásképp a Luz születését láthatjuk. A főszereplő "Sao Baptista" egyébként a liga egyik remek játékvezetője, nevének bemocskolása előtt így értetlenül állunk. Ne mondja senki, hogy Portugáliában a futball nem egy vallás...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik