A Liverpool kikapott odahaza az Atalantától

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.11.25. 20:50
null
Sokkal motiváltabb volt ma az Atalanta (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában a D-csoportban az Ajax hazai pályán 3–1-re nyert a Midtjylland ellen, az Atalanta pedig a Liverpool otthonában győzött 2–0-ra, így továbbra is nyitott a továbbjutás kérdése.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
D-CSOPORT
Liverpool (angol)–Atalanta (olasz) 0–2
(0–0)
Liverpool,
Anfield, zárt kapuk mögött. Vezette: Del Cerro Grande (spanyol)
Liverpool: Alisson – Neco Williams, Matip (Minamino, 85.), Rhys Williams, Cimikasz ( A. Robertson, 61.) – J. Milner, Curtis Jones, Wijnaldum (Fabinho, 61.) – Szalah (Firmino, 61.), Origi (Diogo Jota, 61.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
Atalanta: Gollini – Tolói, C. Romero, Djimsiti, Hateboer – Dde Roon, Freuler, Pessina (Al. Mirancsuk, 85.), Gosens (Mojica, 75.) – Al. Gómez – Ilicic (D. Zapata, 70.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
Gólszerző: Ilicic (60.), Gosens (64.)

A csoport másik mérkőzésén
Ajax (holland)–FC Midtjylland 3–1 (Gravenberch 47., Mazraui 49., Neres 66., ill. Mabil 81. – 11-esből)

SIMA AJAX-SIKER

Négy forduló után sem képes pontot szerezni a dán Midtjylland, amely ezúttal az Ajax otthonába látogatott. Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult, a szünet után viszont akkora lendülettel tértek vissza a hollandok, hogy a 49. percben már 2–0 volt az állás.

A játékrész közepén a hazaiak belőtték harmadik góljukat is, így az is belefért, hogy Nusszair Mazraui csúnya szabálytalanságát követően tizenegyesből szépítettek a vendégek, akik az Atalanta mai győzelme miatt már biztosan az utolsó helyen végeznek csoportjukban. 3–1

A hazaiaktól Alex Oxlade-Chamberlain, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Naby Keita, Jordan Henderson, Thiago Alcantara, Xherdan Shaqiri és Joe Gomez, a vendégektől Fabio Depaoli, Ruszlan Malinovszkij, Mario Pasalic, Marco Tumminello és Mattia Caldara hiányzott különböző okok miatt a Liverpool és az Atalanta mérkőzésén, amelyen az angolok a továbbjutásért játszottak, a vendégek pedig azért, hogy valamiképpen revánsot vegyenek a hazai nulla ötért.

Jürgen Klopp azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy nem tartja magát nagy motivátornak, de bizony az első félidő után elő kellett vennie ezt az énjét, mert a koronavírus-fertőzésből felépülő Mohamed Szalah csöppet sem veszélyes szabadrúgásán kívül a Pool egyszer sem veszélyeztette az olaszok kapuját, míg az olaszok legalább közepesen veszélyes kapura rúgásokig eljutottak.

Sokatmondó kép (Fotó: AFP)
Sokatmondó kép (Fotó: AFP)

Nem kapott lángra a Pool futballja a pihenő után sem, és a német menedzser negyedórányi játék után négyes cserére szánta el magát, de mire odaállt a kispadok elé a Diogo Jota, Roberto Firmino, Fabinho, Andrew Robertson kvartett, már vezetett is az Atalanta – annak a Josip Ilicicnek a találatával, akit éppen Duván Zapatára akart lecserélni a mestere.

Csak megtörtént nem sokra a váltás, majd Robin Gosens is mosolyogva hagyta el a játékteret, ugyanis a német középpályás is azt követően kapott pihenőt, hogy gólt szerzett, és ő is egy hatalmas védelmi hibát használt ki. Klopp a végére a védő Joel Matip helyére beküldte a támadó Minamino Takumit, de még csak helyzetig sem jutottak az angolok.0–2

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool4318–2+69
2. Ajax42117–5+27
3. Atalanta42118–7+17
4. Midtjylland442–11–90

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Jones beadása nem jó Manénak.

90. perc Két perc a ráadás!

Nyolc meccs után elveszíti a veretlenségét a Pool.

89. pert Martin de Roon kap sárga lapot Jota lökésért. A beívelés Gollinié.

88. perc Romero ment szép becsúszással Firmino elől.

85. perc Alekszej Mirancsuk be, a 12 kilométert futó Pessina le. Szűrő helyett karmester. A másik oldalon Matip le, Minamino Takumi be, bekk helyett ék.

82. perc Pessina passzát Zapata jobbal 14-ról a bal felső mellé töri!

A Liverpool utoljára 2014-ben került a BL-ben odahaza kétgólos hátrányba, akkor a Real Madrid ellen.

79. perc Robertson balról középre emel, az ötösön Romero Firmino lábára fejeli a labdát, kirúgás.


75. perc Johan Mojica be, Gosens le. Bal oldali középpályás helyett balbekk.

70. perc Tolói ment fejjel majdnem a léc alá R. Williams elől, de ment végül Gollini.

70. perc Duván Zapata be, Ilicic le.


A Liverpoolnak elég a továbbjutáshoz az iksz is, ha az Ajax nem veri meg ma a Midtjyllandot.

Az Atalanta megnyerte utóbbi 3 idegenbeli BL-meccsén, mindig legalább 3 gólt lőve. Amikor legutóbb kikapott, az majdnem rekordvereség, egy öt a Man. City otthonában! Tavaly.

64. PERC BIZONY NEM, ROBIN GOSENS IS BETALÁL, NULLA KETTŐ! Gómez jobbról jobbal az ötös bal sarka elé ível, Hateboer középre fejeli a labdát, az ötös bal sarkától Gosens ballal félmagasan a jobb sarokba lő! 0–2!

Nem lesz poolos góltalanségi rekord, ha így folytatja, veretlenségi sem.

Klopp sokat panaszkodik, hogy a PL-ben csak hármat lehet cserélni, most kiélheti magát e tekintetben.

61. perc Négyes hazai csere: Diogo Jota be, Origi le, Roberto Firmino be, Szalah le, Fabinho meg Wijnaldum helyére áll, Andrew Robertson Cimikaszt váltja.

60. PERC JOSIP ILICIC BETALÁL! Gómez balról jobbal középre ad, az ötösről a támadó jobbal a kapu közepébe lő, a késlekedő Alisson és a késlekedő Cimikasz közül. 0–1!

Zapata BL-csoportmeccsein 4 gólt és 1 asszisztot termelt, 3 gólját idén vágta, 3 meccsen.

57. perc Végre valami színes történet! Kosztasz Cimikasz sárga lapot De Roon megtaposáért.

Fabinho is öltözik. Robertson dettó.

55. perc Gosens szereli a balon szép becsúszással R. Williamst.

52. perc Gómez passzol szépen Ilicic elé, de kivetődve jő Alisson, és fogja is a labdát.

Jota és Firmino is komolyan melegít már.

50. perc Tolói ment fejjel Szalah emelése után Mané elől, majd blokkolja R. Williams jobblábas, 22 méteres lövését.

48. perc Gómez lő jobbal a jobb alsó felé, Alisson vetődve fogja a labdát, ölbe.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Robertson melegített, de nem áll be. Jota annál inkább, öltözködik lassan.


Egyszer lőtt kapura a Pool, Szalah révén. Kósza kísérlet volt.

A Liverpool klubrekordra tör: sorozatban negyedszer nyerhet a sorozatban, ilyet csak 2009 márciusában tett.

Diogo Jota három poolos BL-meccsén 4 gólt vágott, ha ma is betalál, BL-rekordere lesz a klubjának, öt gólig ilyen sokan senki sem jutott el a sorozatban a vörösök mezében.

Az Atalanta nem lőtt gólt a Pool ellen legutóbb, előtte 10 meccsen átlagban 2.3 gólt szerzett.

Még ő is beférne ma simán a Poolba...

Jó-jó, Klopp nem nagy motivátor, de most lenne mit mondania...

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Azóta mezőnyjáték, és higgyék el nekünk, nem a legjobb fajtából. Szalah lő a léc fölé egy 16-os előtti szabadrúgást.

A VAR szerint is tovább.

35. perc Ilicic elesik az ötös jobb sarka előtt... tovább! Nem járt érte 11-es. Cimikasz és Wijnaldum sem lökte a támadót, jó döntés.

A Liverpool nem kapott már három meccse gólt a BL-ben, a klubrekord négy, 2008 áprilisából.

32. perc Szalah megindul, a 16-oson belül azonban rosszul kapja vissza a labdát Milnertől.


30. perc Ilicic jobb oldali beadása Cimikaszé.

Igen, játszik. Szalah előző 2 BL-meccsén betalált, előtte hármon nem, az a BL-ben a góltalansági rekordja.

Emlékezzünk meg azért egy Pool-legendára is!

24. perc Ilicic lába alatt elcsúszik De Roon indítása, a másik 16-os előtt Mané esik el, majd láthatunk 7-8 pontatlan beadást is két perc leforgása alatt.

21. perc Ilicic lő ballal 23-ról, középről a léc fölé.

2009, december: ekkor nevezett utoljára három angol tinédzsert is kezdőjébe egy angol csapat, akkor az Arsenal, az Olympiakosz ellen.

 


 

16. perc Romero szereli becsúszva szépen a jobbon Origit.

Négyszer lőttek kapura a vendégek ma, egyszer sem a hazaiak. És 60 százalékban a hazaiaké a labda!

12. perc Gollini elpaskolja a labdát N. Williams fejéről Milner szabadrúgása után, de közben ellöki csapattársát, Gosenset, akit ápolni kell. Szédül, erősen, csere lesz? Nem, kemény fiú!

10. perc Gómez emel balról a túlsó alsó elé, éppen csak lemarad a labdáról Ilicic, majd Gómez lő jobbal 15-ről nem sokkal a bal alsó mellé, R. Williams mellől, kissé balról.

Az angol csapat amúgy hibátlan mérleggel vezeti csoportját, mert még otthon a Midtjyllandot, Amszterdamban pedig az Ajaxot is megverte. Az olasz együttes az említett vereség előtt pályaválasztóként döntetlent játszott a hollandokkal, míg a dán csapat otthonából négy gólt szerezve három ponttal távozott. Ugyanannyi pontja van (négy), mint az Ajaxnak, de eggyel rosszabb a gólkülönbsége, így csoportjában a harmadik pozícióban található.

8. perc Gosens középtávoli emelése Alissoné.

3. perc Ilicic megindul, majd ballal 23-ról a jobb alsó mellé lő. Az ék a tavalyi tavaszt kihagyta lelki okok miatt.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta vörösben, a vendégek tiszta fehérben.


GYÁSZSZÜNET AZ ISTENI DIEGO EMLÉKÉRE.

Egy kis örökmérleg: egy meccs, azon egy öt nullás angol siker.

JÖTTEK-MENTEK! Nincsenek ilyenek.

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Alex Oxlade-Chamberlain, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Naby Keita, Jordan Henderson, Thiago Alcántara, Xherdan Shaqiri és Joe Gomez sérült, a vendégektől Fabio Depaoli, Ruszlan Malinovszkij, Mario Pasalic, Marco Tumminello és Mattia Caldara maródi.

Ariválisait mindeddig lehengerlő Liverpool szerda este az Anfielden teheti meg a következő lépést a csoportelsőség felé. A hibátlan mérleggel vezető gárda 8–0-s gólkülönbséggel büszkélkedhet, s ha az Atalanta elleni hazai mérkőzését sikerrel veszi, továbbjut. Jürgen Klopp együttesére azonban olyan vetélytárs vár, amelyet november 3-án idegenben 5–0-ra legyőzött, és azóta is hullámvölgyben van, ellenfelétől függetlenül támadófutballra törekszik – ezt szemlélteti, hogy eddigi három BL-találkozójukon
a bergamóiak 41-szer próbálkoztak kapura lövéssel. A hatszoros BEK-/bL-győztes szempontjából aggasztó is lehetne, hogy a csapatot jelentős sérüléshullám tizedelte meg. Különösen a védelemből estek ki többen, ám úgy fest, a szedett-vedettnek tetsző hátsÓ alakzat a kényszerpihenőn lévő Virgil van Dijk, Joe Gomez és Trent Alexander-Arnold hiányát is elbírja: vasárnap a Leicester elleni bajnoki mérkőzést kapott gól nélkül hozta le.

A tavaly BL-győztes Liverpool százszázalékos mérleggel vezeti a D-csoportot, és ha nyer, biztos továbbjutó. Az angol csapat három hete idegenben 5–0-ra legyőzte olasz ellenfelét.


Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere hétfőn arról számolt be, hogy a csapat meghatározó játékosa újra velük tréningezhet. A keddi sajtótájékoztatón pedig úgy fogalmazott, hogy edzett, és elég jól mozgott, de majd még mérlegeli, hogy pályára küldi-e.

Szalah először bő másfél hete, a Togo elleni Afrikai Nemzetek Kupája-selejtező előtt adott pozitív mintát, emiatt akkor karanténba került, majd múlt szerdán ismét pozitív eredményt hozott a vizsgálata, így nem játszhatott a Leicester City elleni vasárnapi bajnokin.

Mint arról beszámoltunk, az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség november 13-án a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Liverpool klasszisának, Mohamed Szalahnak pozitív lett a koronavírustesztje. Azóta viszont a támadó több negatív eredményt is produkált, így újra edzésbe állhatott, és szerdán akár már játszhat az Atalanta ellen, a csoportkör negyedik fordulójában.

Mohamed Szalah bevethető az Atalanta elleni Bajnokok Ligája hétközi mérkőzésen.

A szakembert elsősorban a sikeréhség hajtja:

„Amikor tavaly megnyertük a Bajnokok Ligáját, egy héttel később már nem éreztem a diadal ízét. És ugyanez volt a helyzet idén a bajnoki címmel. Már jó ideje ismét éhes vagyok a sikerre” – fogalmazott.

Állítása szerint nagyon szívesen végzi a munkáját és az sem esik nehezére, hogy valakinek elmagyarázza, miért is kifizetődő sok energiát fektetni egy olyan tevékenységbe, amelyben az illető jó.

„Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogyan kell motiválni. És ha a motiválás lenne az egyetlen erősségem, akkor nem tartanék ott, ahol tartok” – mondta az egyik interjúban a német szakember. Hozzátette: nem tud egész nap valamifajta lelkesítő, tűzbe hozó beszédet tartani, mert mint mindenki másnak, neki is foglalkoznia kell sok apró részlettel.

Jürgen Klopp, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool FC menedzsere nem tartja magát a motiváció művészének.

Az első meccsen nagyon elrakta Olaszországban a Pool az Atalantát.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A LIVERPOOL–ATLANTA BL-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik