Az élet közbeszólt: csapataik összecsapnak a BL-ben, a két Mbappé mégsem játszhat egymás ellen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 17:43
Kylian Mbappé, Ethan Mbappé és édesanyjuk, Fayza Lamari a PSG 2024-es bajnoki címének ünneplésekor (Fotó: AFP)
Kylian Mbappé felépült, ott lesz a Real Madrid keretében a Lille elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, a világklasszis labdarúgó öccse, a francia csapatban játszó Ethan viszont nem – így nem léphetnek pályára egymás ellen.

 

„Az álmom, hogy a bátyám ellen játszhassak a Bajnokok Ligájában, egyelőre nem válhat valóra, de azért nem is foszlott szerte” – írta Instagram-üzenetében Ethan Mbappé, aki a hétvégi bajnokin (3–0-s győzelem a Le Havre ellen) néhány percet pályán töltött a Lille-ben, csakhogy combizomsérülést szenvedett, és két-három hónapig nem léphet pályára.

„Nehéz időszak ez, hiszen korábban nem történt velem ilyesmi – utalt súlyos sérülésére a 17 éves játékos –, de a szomorúságom már elmúlt, mindent megteszek, hogy mielőbb és erősebben térjek vissza.”

Bruno Génésio, a Lille vezetőedzője úgy véli, a sérülés nagyon megviselte Ethant: „Különleges meccsre készült a családjával együtt, hiszen nem mindennapos, hogy az ember a testvére ellen játsszon a BL-ben. Nem találkoztam vele a sérülése óta, de tudom, milyen lelkiállapotban van. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy lesz alkalmuk bepótolni azt, ami most nem jön össze, hiszen nagyon fiatal, sokra hivatott játékosról van szó.”

Tavasszal még mindkét Mbappé a PSG játékosa volt; a 25 éves Kylian a Real Madridba, öccse a Lille-be igazolt. Az elmúlt napokban inkább Kylian BL-szereplése volt kérdéses, de ő – mint mi is beszámoltunk róla – felépült, elutazhatott a mérkőzésre.

Ethan három bajnokin játszott ebben az évadban – egyszer a kezdő tizenegybe is befért –, és rövid ideig pályán volt a Slavia Praha elleni BL-selejtező visszavágóján is.

A Lille–Real Madrid BL-mérkőzés szerda este 21 órakor lesz a franciaországi városban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik