Kobel: Megmutattuk, hogy képesek vagyunk játszani a legmagasabb szinten is

Vágólapra másolva!
2024.06.01. 23:46
Gregor Kobel büszke a csapatára (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a Real Madrid 2–0-ra megverte a Borussia Dortmundot. A döntőt Gregor Kobel, a német csapat svájci kapusa is értékelte.

 

„Most egyszerűen csak csalódottak vagyunk – mondta Gregor Kobel, a Borussia Dortmund kapusa a ZDF-nek. – Ez természetes egy ilyen meccs után, amikor ekkora esély nyílik előtted. A Real Madrid ellen általában nincs túl sok lehetőséged, mert mindig veszélyesen futballozik. Nagy siker, hogy játszhattunk a döntőben. Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatra, megmutattuk, hogy képesek vagyunk játszani a legmagasabb szinten is.”

„Nagy meccset játszottunk – jelentette ki Mats Hummels, a Dortmund védője a ZDF-nek. – Én is büszke vagyok a csapatra, amiért eljutottunk idáig. Bátran és szívvel futballoztunk, és minőségi játékot mutattunk be. Csak éppen a gól hiányzott. Aztán a Real Madrid betalált, ahogy korábban már annyiszor megtette.”

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, és úgy érzem, többet érdemeltünk ezen az estén, mint hogy kikapjunk két góllal – fogalmazott Edin Terzic, a Dortmund vezetőedzője a ZDF-nek. – Az első pillanattól kezdve megmutattuk a világnak, hogy nem azért jöttünk, hogy csupán lejátsszuk a döntőt, hanem hogy meg is nyerjük. Nagyon sok mindent jól csináltunk ezen az estén, veszélyes ellentámadásokat vezettünk, közel voltunk a vezetés megszerzéséhez, de aztán megváltozott a meccs képe, és a madridiak megmutatták, miért nagy bajnokai ennek a sorozatnak. Hideg fejjel cselekedtek a megfelelő pillanatokban, erre mi ezúttal nem voltunk képesek. Vereség után mindig megfogalmazódik a kérdés, mit kellett volna másképp csinálni; nos, egy rögzített szituációból kerültünk hátrányba, ebből tanulnunk kell. Akárhogyan is, a különbség az volt, hogy ők képesek voltak gólt szerezni a helyzeteikből, mi pedig nem.”

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Borussia Dortmund (német)–Real Madrid (spanyol) 0–2 (0–0)
London, Wembley Stadion, 86 212 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
DORTMUND: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen – Can (Malen, 80.), Sabitzer – Sancho (Bynoe-Gittens, 87,), Brandt (Haller, 80.), Adeyemi (Reus, 72.) – Füllkrug. Vezetőedző: Edin Terzic
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Nacho, F. Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos (Modric, 86.) – Bellingham (Joselu, 84.) – Rodrygo (Éder Militao, 90.), Vinícius Júnior (Lucas Vázquez, 90+4.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Dani Carvajal (74.), Vinícius Júnior (83.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik