Carvajal apja vezette fel a csapatbuszt, Kroos megnevezte az örökösét – így ünnepelte 15. BL-győzelmét a Real Madrid

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.03. 10:55
A Real Madrid csapatkapitányai a hagyományoknak megfelelően felöltözették a Cibeles-téren található Kübelé-szobrot (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Real Madrid szombaton története 15. Bajnokok Ligája-elsőségét érte el. A Carlo Ancelotti vezette királyi gárda a szokásoknak megfelelően a madridi Cibeles-téren, majd később a Santiago Bernabéu Stadionban ünnepelte meg a sikert. Cikkünkben összegyűjtöttük az esemény legemlékezetesebb pillanatairól készült videókat.

CARVAJAL-PAPA ÉLETRE SZÓLÓ PILLANATA

A friss BL-győztes játékosait szállító nyitott tetejű buszt nem akárki vezette fel: a madridiak első gólját szerző Dani Carvajal édesapja, Mariano Carvajal ugyanis rendőrként dolgozik, vasárnap este pedig a lovasrendőrség tagjaként ő vezette fel a Real csapatbuszát, majd a helyszínre érkezés után fia mellett a trófeával is fotózkodhatott.

VISSZATÉRT AZ „ŐRÜLT” ANTONIO RÜDIGER

Antonio Rüdiger, a királyiak német bekkje már korábbi alkalmakkor is megmutatta, hogy nem mindennapi személyiség. A rutinos belső védő ezúttal is több emlékezetes pillanatnak volt a főszereplője. Rüdiger már a csapatbuszon is felelős volt a hangulatért...

... majd bejelentette a színpadon, hogy „itt vagyok, én, az őrült”.

Ezután Thibaut Courtois kapta lencsevégre, hogy egy széket is bevont a „produkcióba”.

KROOS MEGNEVEZTE AZ ÖRÖKÖSÉT

A madridi szurkolók értelemszerűen hangos ovációval fogadták a pályafutása utolsó, klubcsapatban lejátszott meccsén gólpasszal búcsúzó Toni Kroost. A német középpályás a Cibeles-téri ünnepségen Federico Valverdét nevezte meg, mint az általa viselt nyolcas számú mez következő „tulajdonosát”.

ANCELOTTI TÁNCOLT, SZIVAROZOTT, MAJD „SZTÁRT CSINÁLT” GÜLERBŐL

A Real Madrid olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti sem hazudtolta meg magát: már a nyitott tetejű buszon táncolt egyet a játékosaival, majd harmadszor is újraalkotta a 2022-es bajnoki ünneplésen ikonikussá vált szivarozós képet. Végül, de nem utolsósorban felkérte az idény végi bajnokikon szerepet kapó Arda Gülert, hogy köszöntse a szurkolókat, akik szinte azonnal a török középpályás nevét kezdték el skandálni.

ELINDULT A VONAT

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Borussia Dortmund (német)–Real Madrid (spanyol) 0–2 (0–0)
London, Wembley Stadion, 86 212 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
DORTMUND: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen – Can (Malen, 80.), Sabitzer – Sancho (Bynoe-Gittens, 87,), Brandt (Haller, 80.), Adeyemi (Reus, 72.) – Füllkrug. Vezetőedző: Edin Terzic
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Nacho, F. Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos (Modric, 86.) – Bellingham (Joselu, 84.) – Rodrygo (Éder Militao, 90.), Vinícius Júnior (Lucas Vázquez, 90+4.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Carvajal (74.), Vinícius Júnior (83.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik