Kane szerint fordulópont lehet ez a győzelem, Tuchel belesérült csapata motiválásába

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 09:37
Thomas Tuchel feltűnően sokat ült a Bayern München mérkőzése alatt (Fotó: Getty Images)
A Bayern München 3–0-ra nyert a Lazio ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 3–1-es összesítéssel a bajorok jutottak tovább. A mérkőzés után Thomas Tuchel elmondta, hogy súlyos sérüléssel fizetett a győzelemért, míg Harry Kane szerint ez a diadal fordulópont lehet a csapat életében. A Lazio játékosai úgy vélik, az első kapott gólig jól játszottak, Maurizio Sarri, a rómaiak trénere pedig pozitívnak értékeli csapata BL-szereplését.

Mattia Zaccagni, a Lazio csatára így értékelt: „Csalódottak vagyunk, mert az első félidőben ki kellett volna használnunk néhány helyzetet, amit kialakítottunk. A góljuk után kicsit elvesztettük az önbizalmunkat, és kihagytuk a lehetőséget.” Hasonlóan vélekedett Ivan Provedel, az olaszok kapusa: „Az első gólig kiegyenlített volt a meccs, aztán valami megváltozott, és már nem tudtunk olyan mértékben lehetőséget kialakítani és játékban lenni, mint korábban.”

Danilo Cataldi is csatlakozott csapattársaihoz: „Negyvenöt percig jó mérkőzést játszottunk. Volt néhány lehetőségünk, amit nem használtunk ki. Ez a Bajnokok Ligája, ismertük a Bayern erősségeit. Kicsit több szerencsével másképp alakulhatott volna a mérkőzés. Talán ha nem kapjuk meg a második gólt az első félidő végén, akkor még lett volna esélyünk.”

„A második góljuk után egy másik mérkőzés kezdődött. Az első félidő jó színvonalú volt, ma este azt a Bayernt láttuk, amelyet mindannyian ismerünk. Ezek a csapatok mindent kihoznak magukból, de nekünk sikerült meccsben maradnunk. A második góljuk miatt csalódottan mentünk az öltözőbe, és kevés volt a hitünk, hogy javítani tudunk a helyzeten. Másképp is alakulhatott volna, ám a Bajnokok Ligája-szereplésünk összességében pozitív volt” –  értékelt Maurizio Sarri, a Lazio edzője a Sky Sport Italy-nak.

A meccs emberének választott, két gólt szerző Harry Kane így értékelt.: „Ez tökéletes este számunkra. Az első gól után ismét nyílt lett a párharc. Azt hiszem, ez nagyon fontos mérkőzése volt az idénynek. Mindenki ránk figyelt, hogy hogyan fogunk reagálni az első meccs után, és nagyon-nagyon jó teljesítményt nyújtott mindenki. Labdával, labda nélkül, energikusan. Remélhetőleg ez fordulópont lesz az évadunkban. Ha a legtöbb meccsen így teljesítünk, akkor győzelmeket fogunk aratni.” A Bayern München angol támadója továbbá elmondta, hogy örül a góljainak, és annak, hogy jók a mutatói a bajoroknál, de fontosabb, hogy csapatként érjenek el sikereket. 

Kane a Lazio elleni duplájával már 33 mérkőzésen 33 gólnál tart minden sorozatot figyelembe véve ebben az idényben. Kane lett az első angol játékos, aki átlépte az 50 gólos határt az európai kupákban.

Eric Dier, a Bayern védője így vélekedett: „Nagyon sok múlott ezen a meccsen, és úgy gondolom, hogy kiválóan kezeltük a helyzetet. Sok van még hátra az idényből, és a Bajnokok Ligájában bármi lehetséges. A klub, a város, a szurkolók mindent megtettek, hogy megkönnyítsék a beilleszkedésemet. Élvezem a futballt, élvezem, hogy ezért a klubért játszhatok.”

„Nagyon masszív, fegyelmezett teljesítmény volt. Nem vesztettük el a fejünket. Bátrabban játszottunk és jobb volt a játékunk ritmusa is. Aztán persze az első, majd a második góllal tovább javult a helyzetünk. Ez önbizalmat adott nekünk, és megérdemelten nyertünk” – értékelt a müncheniek edzője, Thomas Tuchel az UEFA honlapjának. A német tréner mindent bevetett annak érdekében, hogy motiválja játékosait a mérkőzés előtt, aminek következtében sérülést szenvedett. „A meccs előtti utolsó beszédem után belerúgtam az ajtóba, de rosszul találtam el. Úgy érzem, eltört a lábujjam” – mondta az edző, aki láthatóan sántított a lépcsőzés közben.

Jan-Christian Dreesen, a Bayern München vezérigazgatója a Kickernek nyilatkozva megerősítette Tuchel sérülését. „Thomas ma eltörte a lábujját a meccs előtti beszéd közben. Ebből is látszik, hogy teljes lelkesedéssel és szenvedéllyel a csapatot támogatja!”

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Bayern München (német)–Lazio (olasz) 3–0  (1–0)
München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
BAYERN: Neuer – Kimmich, Dier, De Ligt, Guerreiro (A. Davies, 78.) – Pavlovic, Goretzka, L. Sané (Laimer, 89.), Th. Müller (Tel, 78.), Musiala (Gnabry, 90+1.) – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
LAZIO: Provedel – Marusics, Gila, Romagnoli, Pellegrini – Guendouzi, Vecino (Cataldi, 61.), Luis Alberto (Kamada, 80.) – Felipe Anderson (Pedro, 75.), Immobile (Taty, 61.), Zaccagni (Isaksen, 61.). Vezetőedző: Maurizio Sarri
Gólszerző: Kane (38., 66.), Th. Müller (45+2.)
Továbbjutott: a Bayern München, 3–1-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik