Orbán gyönyörű gólt fejelt, de a Real örülhetett a végén

Vágólapra másolva!
2024.03.06. 22:50
Nagy párharcok után gólváltás (Fotó: AFP)
A Real Madrid az idegenbeli győzelem után 1–1-et játszott odahaza az RB Leipzig együttesével, így továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből. Gulácsi Péter hiba nélkül védett, Willi Orbán pedig a mérkőzés hőse volt, és egy kis szerencsével a győztes gólt is megszerezhette volna!

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 1–1 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 76 126 néző. Vezette: Davide Massa (olasz)
Real: Lunyin – Carvajal, Nacho, Rüdiger, F. Mendy – Tchouaméni, Kroos (Modric, 78.), Camavinga (Rodrygo, a szünetben), Valverde – Vinícius Júnior, Bellingham (Joselu, 85.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Lipcse: Gulácsi – Henrichs, W. Orbán, Lukeba, Raum – Olmo, A. Haidara (Kampl, 90.), X. Schlager (Elmasz, 85.), Xavi Simons – Openda (Poulsen, 77.), Sesko (Baumgartner, 85.). Vezetőedző: Marco Rose
Gólszerző: Vinícius Júnior (65.), ill. W. Orbán (68.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 2–1-es összesítéssel
 

Két magyar válogatott futballista is tagja volt az RB Leipzig kezdőcsapatának az ultramodern, felújított Santiago Bernabéuban. Gulácsi Péter és Willi Orbán is az első perctől ott volt a gyepen a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, a hátvéd ráadásul mérföldkőhöz érkezett, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 300. tétmérkőzését játszotta a lipcsei együttes színeiben.

A BL-rekordgyőztes 1–0-s előnyből várhatta a mérkőzést, és egyértelműen az volta célja, hogy fennállása 122. évfordulóján kiharcolja a negyeddöntőbe jutást. A Santiago Bernabéuban becsukták a tetőt, így a Bajnokok Ligája történetében először fordult elő, hogy zárt térben rendeztek meg egy mérkőzést. Ez nem zavarta meg a Leipziget, veszélyes ellentámadásokkal veszélyeztetett, negyedóra alatt háromszor is eljutott Andrij Lunyin kapujáig. Az első félidőben a Real Madrid ukrán kapusának több dolga akadt, mint Gulácsi Péternek, ám nagy bravúrt nem kellett bemutatnia, nagy helyzetet nem láthattunk (bár veszélyesebb volt a német csapat), így a madridi szurkolók füttykoncertje közepette (!), gól nélküli döntetlennel vonultak a szünetre a csapatok.

A fordulás után továbbra is a Leipzig akarata érvényesült, majd Vinícius Júnior került főszerepbe, ám nem úgy, ahogy a madridi drukkerek várták. A brazil Willi Orbánnal került összetűzésbe, két kézzel a földre lökte a magyar válogatott védőt, amiért csak sárga lapot kapott. 

Aztán éledezett a Real Madrid, előbb Jude Bellingham ígéretes lövése akadt el Rodrygóban, majd a brazil próbálkozása után védett Gulácsi. Nem úgy a 65. percben, amikor Bellingham remek passza után Willi Orbán rossz helyezkedését kihasználva Vinícius Júnior talált be. Három perccel később egyenlített a Lipcse: a jubiláló Willi Orbán fejelt remekül a Real Madrid kapujába. 

Válogatottunk védője a hajrában kihagyott egy helyzetet, Dani Olmo parádés emelése után pedig a lécen csattant a labda: maradt a döntetlen, így ha nehezen is, de a spanyol gigász bejutott a negyeddöntőbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik