Mbappé duplázott, idegenben is nyert a PSG

Vágólapra másolva!
2024.03.05. 20:53
Ez az ő párharca volt (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a PSG 2–1-re megverte idegenben a Real Sociedadot, így kettős győzelemmel jutott be a következő körbe.

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Sociedad (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 1–2 (0–1)
San Sebastián, Reale Aréna, 39 336 néző. Vezette: Oliver (angol)
Real Sociedad:  Remiro – H. Traoré, Zubeldia (Jon Pacheco, 77.), Le Normand, Galán – Zubimendi (Olasagasti, 83.), Brais Méndez (Turrientes, 61.), Merino, Becker (Barrenetxea, 61.) – Kubo Takefusza, Oyarzabal (André Silva, 77.). Vezetőedző: Imanol Alguacil
PSG:  G. Donnarumma – Hakimi (Soler, 83.), Beraldo, Lucas Hernandez, Nuno Mendes (Mukiele, 62.) – Vitinha, Zaire-Emery, Fabián (Ugarte, 77.) – O. Dembélé (Kolo Muani, 82.), K. Mbappé, Barcola (Li Kang In, a szünetben). Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerző: Merino (89.), ill. K. Mbappé (15., 56.)
Továbbjutott: a PSG, kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel

ÁLLANDÓ SZEREPLŐ a sporthírekben Kylian Mbappé, jelenleg úgy fest, a PSG-t a nyáron elhagyva a Real Madridba szerződik. Akárhogy is lesz, örüljünk annak, hogy elpusztíthatatlan a futballszenvedélye, gazellamozgása, gyorsasága, helyzetfelismerése jószerével minden mérkőzésen a mezőny fölé emeli.

Párizsi együttese az odahaza szerzett kétgólos előnnyel érkezett a Real Sociedad elleni BL-nyolcaddöntő San Sebastián-i visszavágójára, s hamar kiderült, nincs egy súlycsoportban a két gárda. A PSG könnyedén kibontakozott, nyilván Mbappé irányításával, aki sokoldalúságáról tanúbizonyságot téve gólt rúgatott volna Bradley Barcolával − ha a 21 éves csatár négy lépésről nem lő a kapus Alex Remiro lábába.

Ekkorra Igor Zubeldia már megszédült néhányszor Mbappé gyorsaságától, mígnem a 15. percben meg is adta magát: a francia szupersztár a bal oldalon varázsolva hintába ültette a Real Sociedad védőjét, majd okosan kilőtte a hosszú, bal sarkot, még a háló is leszakadt a kapufáról. A világbajnoki arany- és ezüstérmes francia csatár a 29. percben pazar mozdulattal, laposan ismét a bal kapufa mellé célzott, Remiro lábbal bravúrral védett.

Kettő nulla után a visszavágón 1–0 a fél­időben, innen Európa legjobb csapatainak is macerás lenne visszakapaszkodniuk a PSG ellen, a Real Sociedadnak sem sikerült.

Formaság volt csupán a második félidő, Mbappé újabb gólt lőtt, a Sociedad csak szépíteni tudott (1–2) – a párizsiak könnyedén bejutottak a negyeddöntőbe.

Madridban most igencsak örülhetnek a futballrajongók, ismét húszas éveiben járó csatárcsillag érkezhet hozzájuk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik