Már Luis Enrique is Mbappé távozásáról beszélt

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 10:40
Real Sociedad v Paris Saint-Germain: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Christian Liewig - Corbis2054043072
Mint beszámoltunk róla, a Paris Saint-Germain idegenben is legyőzte a Real Sociedadot, így kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A mérkőzés után a francia csapat vezetőedzője, Luis Enrique sem titkolózott tovább: elismerte, hogy Kylian Mbappé a nyáron elhagyja az együttest.

 

„Úgy tűnik, Kylian a közeljövőjét nem nálunk tervezi, ezért különböző taktikákat kell kipróbálnunk” – idézte Luis Enriquét Fabrizio Romano transzferguru. Az újságíró hozzátette, hogy a klub hivatalosan még nem erősítette meg a francia klasszis távozását, ám a klubelnök, az edző és a játékosok is tudják, hogy elmegy. Mbappé – akinek szerződése június 30-án jár le a PSG-nél – a Real Madriddal tárgyal a folytatásról.

A tréner a keddi mérkőzéssel kapcsolatban elégedetten nyilatkozott. „Mindenki nagyon magas szinten teljesített. Hátul kemények voltak, elöl pedig hatékonyak.”

A PSG immár minden sorozatot figyelembe véve 21 tétmeccs óta nem talált legyőzőre, emellett a legutóbbi 24 BL-találkozóján csupán kétszer nem talált a kapuba. Ezen a mérkőzésen Kylian Mbappé kétszer is eredményes volt, őt idézte az UEFA a honlapján.

„Nagyon boldogok vagyunk. Ez volt a célunk. A továbbjutás volt a fő, de nyerni is szerettünk volna. Volt egy meccstervünk, és sikerült korán gólt szereznünk. Nem kellett nagyon nagy nyomás alatt játszanunk, legfeljebb csak a legvégén” – mondta elégedetten a világbajnok támadó. Megjegyezte, pontosan tudták, hogy nem aludhatnak bele a mérkőzésbe, mert tisztában voltak azzal, hogy ha a Real Sociedad szerzi meg az első gólt, akkor a szurkolók támogatásával nyomás alatt tartották volna őket. De mivel nekik sikerült korán betalálniuk, nem lett baj.

„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel és örülünk a továbbjutásnak. Nehéz volt, mert sohasem könnyű idegenben nyerni, de sikerült, és készen állunk a következő feladatra” – zárta gondolatait Mbappé.

A baszk csapat vezetőedzője, Imanol Alguacil a kiesésük ellenére nem tűnt letörtnek.

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a szurkolóinknak, mert ma Bajnokok Ligája-szintű biztatást kaptunk. A játékosaimnak is jár persze az elismerés, mert bár nem nyertünk meccset a párharcban, felvettük a harcot a Bajnokok Ligája egyik legerősebb csapatával – értékelt a mester. – Nagyon boldog vagyok és nagyon büszke a gárdára, s remélem, nem kell sokat várnunk arra, hogy ismét a BL-ben játszunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a következő idényben is szerepelhessünk az európai kupaporondon.”

A Real Sociedad már csak a spanyol bajnokságból harcolhatja ki a nemzetközi szereplést. Az együttes jelenleg a hetedik helyen áll, és két ponttal van lemaradva a hatodik Real Betistől, amely már Konferencialiga-szereplést érő helyet foglal el. Reálisan már csak erre maradt esélye, mert az Európa-liga tíz, a BL pedig 15 pontra van tőle (ha csak négy csapat kvalifikálja magát a megújuló BL-be).

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Sociedad (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 1–2 (0–1)
San Sebastián, Reale Aréna, 39 336 néző. Vezette: Oliver (angol)
Real Sociedad:  Remiro – H. Traoré, Zubeldia (Jon Pacheco, 77.), Le Normand, Galán – Zubimendi (Olasagasti, 83.), Brais Méndez (Turrientes, 61.), Merino, Becker (Barrenetxea, 61.) – Kubo Takefusza, Oyarzabal (André Silva, 77.). Vezetőedző: Imanol Alguacil
PSG:  G. Donnarumma – Hakimi (Soler, 83.), Beraldo, Lucas Hernandez, Nuno Mendes (Mukiele, 62.) – Vitinha, Zaire-Emery, Fabián (Ugarte, 77.) – O. Dembélé (Kolo Muani, 82.), K. Mbappé, Barcola (Li Kang In, a szünetben). Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerző: Merino (89.), ill. K. Mbappé (15., 56.)
Továbbjutott: a PSG, kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik