Elképesztő meccs: az Atlético felkelt a padlóról, és tizenegyesekkel verte ki az Intert a BL-nyolcaddöntőből

Vágólapra másolva!
2024.03.13. 23:48
Az Atlético Madrid jutott a legjobb nyolc közé! (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az Atlético Madrid egygólos hátrányban fogadta az olasz Internazionalét, amely hiába szerzett vezetést, a spanyolok fordítottak, majd a tizenegyeseknél jobban koncentráltak. Az Atlético jutott a legjobb nyolc közé.

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Atlético Madrid (spanyol)–Internazionale (olasz) 2–1 (1–1, 2–1, 2–1) tizenegyesekkel: 3–2 
Madrid, Estadio Metropolitano. Vezette: Szymon Marciniak (lengyel).
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Szavics, Witsel, Hermoso – Molina (Barrios, 79.), M. Llorente (Azpilicueta, 98.), Koke, De Paul (Á. Correa, 71.), Lino (Riquelme, 71.) – Morata (Depay, 79.), Griezmann (Saúl, 106.). Vezetőedző: Diego Simeone.
INTERNAZIONALE: Sommer – Pavard, De Vrij, Bastoni (Acerbi, 73.) – Dumfries (Darmian, 73.), Barella (Frattesi, 84.), Calhanoglu, Mhitarjan (Klaassen, 111.), Dimarco (Bisseck, 84.) – La. Martínez, M. Thuram (A. Sánchez, 102.). Vezetőedző: Simone Inzaghi.
Gólszerző: Griezmann (35.), Depay (87.), ill. Dimarco (33.)

Továbbjutott: Atlético Madrid 2–2-vel, tizenegyesekkel.

ÖSSZEFOGLALÓ 

1999-ben egyszerre érkezett a Lazióhoz Diego Simeone és Simone Inzaghi – az argentin 2003-ig, az olasz 2010-ig maradt a fővárosi klub játékosa. Most szerdán már edzőként találkoztak. Fantasztikus hangulatban kezdődött az összecsapás, Samuel Lino lövését Yann Sommer védte, majd az első tíz forró percet átvészelő Inter Denzel Dumfries révén került helyzetbe egy kitűnő kontra végén, de a holland mindkét lövését védte Jan Oblak. 

Agresszívan letámadott az Atlético, ám ha a milánóiak kipasszolták a spanyolokat, volt területük kontrákat vezetni, igaz, az Intert sokáig akadályozta Nicolo Barella szokatlanul halvány teljesítménye. Amikor az olasz irányító pontosan passzolt, azonnal gól lett a vége: oktatófilmbe illő gyors támadás végén Federico Dimarco elé tálalt, aki megszerezte a vezetést a vendégeknek. Azonban 136 másodperc telt csak el, s reagált a házigazda: a vendégvédők egymást találták el a labdával, Benjamin Pavard ügyetlenkedett, Antoine Griezmann pedig fordulásból a kapu jobb oldalába lőtt, 1–1. Hatalmas volt a küzdelem, intenzív a játék, mindkét csapatnak volt esélye a szünetig megszerezni a második gólját. 

Szünet után feljebb tolta hadállásait az Atlético, ezzel párhuzamosan nőtt a vendégek esélye az ellentámadásra, egyértelmű volt ekkor, hogy a következő gólnak döntő jelentősége lehet. Ahogy peregtek a percek, úgy lett egyre sürgősebb az Atléticónak. Marcus Thuram került nagy helyzetbe, de fölé lőtt, így tovább reménykedhettek a spanyolok. Diego Simeone még kettőt cserélt, az Inter is kezdett fáradni, igyekezett lezárni a kapuja felé vezető utakat. Fokozta a nyomást a hazai gárda, mégis Barella léphetett ki, ám rettenetesen lőtt kapura. És ez sokba került az Internek, mert Memphis Depay elsőre még a kapufát találta el, viszont a következő lövése már a jobb alsó sarokban kötött ki – kiharcolta a hosszabbítást az Atlético. 

A ráadásban aztán mindkét csapat a biztonságra törekedett, így jöhettek a tizenegyesek. Az első sorozatban Hakan Calhanoglu és Memphis Depay is betalált, utána azonban három hiba következett: Jan Oblak védte Alexis Sánchez és Davy Klaassen lövését, míg a hazaiaknál Saúl rontott. Rodrigo Riquelme révén így előnybe került az Atlético, és utána Francesco Acerbi hiába lőtt a kapuba, Ángel Correa is jól célzott. Az utolsó sorozatban aztán Lautaro Martínez magasan fölé rúgta a tizenegyesét, így az Atlético jutott a legjobb nyolc közé.   

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik