Három gólt lőtt a Napolinak a Barcelona, továbbjutott

Vágólapra másolva!
2024.03.12. 22:52
Ezek a fiatalok! (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az FC Barcelona az idegenbeli döntetlen után hazai pályán 3–1-re legyőzte a Napolit, így 4–2-es összesítéssel továbbjutott a legjobb nyolc csapat közé.

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Barcelona (spanyol)–Napoli (olasz) 3–1 (2–1) 
Barcelona, Olimpiai Stadion, 50 301 néző. Vezette: Makkelie (holland)
Barcelona: Ter Stegen – Koundé, R. Araújo, Cubarsí, Cancelo – Christensen (Romeu, 61.), Fermin López (S. Roberto, 60.), Gündogan – Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha (Joao Félix, 81.). Vezetőedző: Xavi
Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mário Rui (Mathías Olivera, 64.) – Lobotka, Anguissa, Hamed Traoré (Raspadori, 78.) – Politano (Lindström, 64.), Osimhen, Kvarachelia (Ngonge, 90+2.). Vezetőedző: Francesco Calzona
Gólszerző: Fermin López (15.), Joao Cancelo (17.), Lewandowski (83.), ill. Rrahmani (30.)

Továbbjutott: a Barcelona, 4–2-es összesítéssel

CSAK A GYŐZELEM ELFOGADHATÓ. 

Hatalmas tömeg és görögtűz fogadta az FC Barcelona buszát az Estadi Olímpic Lluís Companys előtt, és a szurkolók várakozása érthető volt, a csapatra ugyanis fontos erőpróba várt. A Napoli elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt a kapus Marc-André ter Stegen és a katalánokat irányító Xavi is hangsúlyozta, hogy az idény legfontosabb csatája lesz a keddi, és volt is ebben igazság. A Barcelona a Király-kupából kiesett, a bajnokságban nyolc pont a hátránya a listavezető Real Madriddal szemben, BL-meneteléssel viszont még menthető az idény. No meg azért is voltak ennyire izgatottak a drukkerek, mert az FC Barcelona legutóbb a 2019–2020-as kiírásban jutott be a negyeddöntőbe, és a Napoli elleni 2020-as nyolcaddöntő visszavágója óta mérkőzést sem nyert a kieséses szakaszban.

Akkor 3–1 lett a vége, és hasonló eredménnyel ezúttal is kiegyeztek volna a katalánok. Kiváltképp annak ismeretében, hogy sérülés miatt három alapember, Pedri, Gavi és Frenkie de Jong is hiányzott a középpályáról, a 17 éves Pau Cubarsí pedig ezen a találkozón mutatkozott be a Bajnokok Ligájában… És ott volt a kezdőcsapatban a 16 éves Lamine Yamal is, így a Barca lett az első olyan csapat a BL kieséses szakaszában, amely két 17 éves vagy annál fiatalabb játékossal kezdett. Cubarsí nem volt megilletődve, mindjárt az elején szerelte Victor Osimhent, majd nem sokkal később kiválóan indította Fermín Lópezt. A húszéves középpályás ezt a lehetőséget még kihagyta, a következőt viszont már belőtte, majd két perccel később Joao Cancelo is a kapuba talált. Ám tévedett, aki azt gondolta, ezzel minden eldőlt. Még fél óra sem telt el, és szépítettek az olaszok, néhány perccel később pedig Giovanni Di Lorenzo fejesénél védett nagyot Ter Stegen.

Nem adta fel a Napoli, Hvicsa Kvarachelia helyzetével indult a második félidő, a váratlanul kapura forduló grúz futballista lövése után a labda alig kerülte el a bal alsó sarkot. Az utolsó pillanatig izgalmas maradt az összecsapás, a végén Robert Lewandowski elvarrta a szálakat, 3–1-re nyert és továbbjutott a fiatal tehetségekkel felálló FC Barcelona, amely négy év után ismét ott van Európa legjobb nyolc csapata között.

Sok idő viszont nincs az ünneplésre, vasárnap ugyanis következik az Atlético Madrid elleni idegenbeli bajnoki rangadó.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik