Gulácsi Péter: Örülök, hogy ismét a BL-ben védhetek

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2024.02.13. 06:35
Gulácsi Péter és Willi Orbán újra bevetésre kész (Fotó: Imago Images)
Gulácsi Péter örül, hogy ismét a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában védhet, és szerinte Jude Bellingham nélkül is veszélyes lesz a Real Madrid a két csapat kedd esti nyolcaddöntőjében.

 

EZÚTTAL ELMARAD a nagy találkozás. Gulácsi Péter pályafutása során ötször játszott Jude Bellingham ellen, négyszer az RB Leipzig, egyszer a magyar válogatott színeiben, négy győzelem és egy vereség a mérlege a középpályással szemben.

Az angol játékos azonban sérülés miatt nem léphet pályára az RB Leipzig–Real Madrid BL-nyolcaddöntős párharc első, keddi meccsén, ami nyilvánvalóan nagy könnyebbséget jelent a hazaiaknak. A tavaly nyáron a Dortmundtól igazolt 20 éves futballista valósággal berobbant a királyiaknál, a bajnokságban 16 gólnál és három gólpassznál, a Bajnokok Ligájában négy gólnál és három gólpassznál jár. A hétvégén azonban bokasérülést szenvedett a Girona elleni összecsapáson, így nem utazhatott el Németországba.

Ami viszont ennél sokkal fontosabb, hogy Gulácsi Péter védi a hazaiak kapuját, mert a csapat gyengébb teljesítménye után Janis Blaswich kikerült a kezdőből, és ismét a magyar válogatott játékosa az első számú kapus. A térdszalagszakadásából felépülve decemberben már védhetett a Young Boys ellen 2–1-re megnyert BL-mérkőzésen, hasonló eredménnyel bizonyára ezúttal is kiegyezne.

„Bellingham nélkül is nagyon erős a Real Madrid, de egyébként sem egyetlen játékosra készülünk – válaszolta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Gulácsi Péter. – Tudjuk, milyen minőséget képvisel az ellenfél. Vinícius Júnior a hétvégén elképesztően futballozott a Girona ellen, ugyanez igaz Rodrygóra, de igazából bármelyik játékost említhetném. Ami engem illet, örülök, hogy ismét a Bajnokok Ligájában védhetek, mindig különleges alkalom ebben a sorozatban pályára lépni. Nehéz heteken vagyunk túl, rosszul kezdtük az évet, de a cél az, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. Én pedig szeretnék minél többet segíteni a csapatnak. Boldog vagyok, hogy megkaptam a bizalmat, és ismét én védhetek. Mindent beleadok, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el kedden.”

A két csapat az előző kiírásban a csoportkörben találkozott, Madridban 2–0-ra nyertek a hazaiak, a visszavágón 3–2-re győzött az RB Leipzig. Azon a mérkőzésen sérülés miatt nem Gulácsi Péter védett. Ott volt viszont a kezdőben Willi Orbán, akire kedd este is kulcsszerep vár, mások mellett neki kell majd megfékezi a villámgyors madridi támadókat. Érdekesség egyébként, hogy az akkori három lipcsei gólszerzőből már mindenki máshol játszik: Timo Werner a Tottenhamben, Christopher Nkunku a Chelsea-ben, Josko Gvardiol a Manchester Cityben.

Az RB Leipzig nincs kirobbanó formában. Az idei első három bajnoki mérkőzését elveszítette, igaz, Gulácsi Péterrel még veretlen 2024-ben. Az Union Berlin ellen 2–0-ra nyert a csapat, majd 2–2-es döntetlent játszott az Augsburg otthonában.

Reméljük, nem most szakad meg ez a sorozat.

 „A LABDARÚGÁSBAN VANNAK NAGY MEGLEPETÉSEK”
Marco ROSE: – Nem félünk senkitől, örülünk, hogy a Real Madrid ellen játszhatunk, mindent megteszünk a minél jobb eredmény eléréséért. Hogy megnyerhetjük-e a Bajnokok Ligáját? Előbb jussunk túl a Real Madridon! A labdarúgásban vannak nagy meglepetések, de nem mi vagyunk a sorozat esélyesei.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Kedd
21.00: RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Szerda
21.00: Lazio (olasz)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A további négy pár a jövő héten kezdi meg a nyolcaddöntőt.

 

Jó lesz figyelni Vinícius Júniorra!

„Número 1” – ennyit írt közösségi oldalán a Real Madrid korábbi csatára, Karim Benzema, miután Vinícius Júnior a hétvégén egy góllal és két gólpasszal vette ki részét a Girona 4–0-s legyőzéséből. A hétfői sajtótájékoztatón Gulácsi Péter nem véletlenül emelte ki a brazil szélsőt, aki nemcsak gyors, hanem gólerős is, és a BL-ben általában jól megy neki a játék: eddigi 49 mérkőzésén 17 gól és 20 gólpassz a mérlege, az előző kiírásban a madridi meccsen gólpasszt adott, a Lipcsében elveszített találkozón pedig gólt szerzett. A csoportkörben sérülés miatt csak három mérkőzésen játszott, de így is két gólt és három gólpasszt jegyez. Nem lesz tehát könnyű estéje Gulácsi Péternek és a lipcsei védelemnek.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik