BL: Jön a Bayern München? Ezt azért illik élvezni – Sarri

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.02.13. 19:11
Maurizio Sarri és Ciro Immobile a Lazio keddi edzésén (Fotó: Getty Images)
A Lazio háza táján nem vitatják, hogy a Bayern München az esélyese a két csapat Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének, de természetesen mind a római labdarúgók, mind edzőjük győzelemmel szeretnének túl lenni a szerda esti első felvonáson.

 

„Nagyon erős Bayernre számítok – jelentette ki Maurizio Sarri, a Lazio vezetőedzője, aki nem vont le messzemenő következtetést abból, hogy a müncheni csapat 3–0-ra kikapott a hétvégén a Leverkusentől. – Az ilyen kaliberű kluboknak lehetnek rossz napjaik a hazai bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában nem nagyon ismernek tréfát. Néhány évvel ezelőtt próbáltunk felkészülni a Real Madridból, megnéztem néhány bajnoki meccsét, de amit láttam, annak szinte semmi köze sem volt ahhoz, amit aztán ellenfélként tapasztaltam.”

A Lazio edzője szerint egyértelmű, hogy a bajor csapat a párharc esélyese, de bízik abban, hogy saját játékosai ezt nem úgy értelmezik, hogy a csata eleve lefutott.

„Ha egy pillanatra is megfordul a fejünkben, hogy ez a küldetés lehetetlen, máris vesztettünk. Lelkesen, önbizalommal telve kell futballoznunk, és akkor is egységesnek kell maradnunk, amikor jönnek a nehéz pillanatok. Mert a Bayern München-féle csapatok ellen az ilyen időszakok elkerülhetetlenek.”

Sarri figyelmeztetett: erőviszonyok ide, papírforma oda, senki se kételkedjen abban, hogy győzelemre törnek a szerda esti római mérkőzésen.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy a hatalmas tét ellenére ez mégiscsak egy játék. Kiváltság a Bajnokok Ligája eme fázisában pályára lépni a Bayern München ellen, amit illik élvezni. Ez a tudat persze nem tehet minket könnyelművé, mert akkor lőttek az élvezetnek.”

A Lazio soraiban fontos szerep vár Ciro Immobilére, aki az utóbbi másfél évben már nem ontja olyan mennyiségen a gólokat, mint korábban, de 6-tal most is ő vezeti a házi bajnoki eredményességi listát. Igaz, az ellenfél gólfelelőse, Harry Kane négyszer ennyinél tart ebben a bajnoki kiírásban…

„Ha ilyen ellenfeled akad, az mindig jelentős motivációforrás – mondta a keddi sajtótájékoztatón Immobile. – Tudom, hogy a statisztikák határozzák meg egy csatár értékét, és bár igyekszem nem leragadni ezeknél, rájuk pillantva mégis elégedett lehetek, hiszen remek időszakaimról árulkodnak. De persze holnap nem Immobile–Kane, hanem Lazio–Bayern München mérkőzést rendeznek.”

A két csapat három éve is találkozott a BL-ben, akkor a Bayern kettős győzelemmel jutott tovább (2–1, 4–1).

„Borzasztóan játszottunk, tartozunk magunknak és a szurkolóinknak azzal, hogy bebizonyítsuk, tanultunk az akkori hibákból. A Cagliari elleni hétvégi győzelem mindenesetre segített, nehéz időszak után felvillant némi fény a láthatáron” – jellemezte a helyzetet Immobile, aki kérdésre válaszolva elmondta: bár novemberben nem kapott meghívót, és azóta sem beszélt Luciano Spalletti szövetségi kapitánnyal, reménykedik abban, hogy ott lehet az olasz válogatottal a nyári Európa-bajnokságon.

„Célom az Eb-szereplés, de haladjunk lépésről lépésre. A válogatottba a klubbeli jó játékon keresztül vezet az út, szóval előbb a Lazio teljesítményéhez kell hozzátennem a magamét, és bízni abban, hogy az idény végén minden szempontból rendben leszek.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Szerda
21.00: Lazio (olasz)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Kedd
21.00: RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A további négy pár a jövő héten kezdi meg a nyolcaddöntőt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik