BL: Senki nem akar velünk játszani a legjobb 16 között... – Luis Enrique

Vágólapra másolva!
2023.12.14. 09:16
null
Luis Enrique csapata továbbjutott a BL-csoportból, de nagyobb céljai vannak (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, szerdán az F jelű halálcsoport is lezárult a Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírásában. A kvartettből a Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germain jutott tovább (előbbi csoportgyőztesként), a Milan az Európa-ligában folytathatja, míg a Newcastle United kiesett. A klubok főszereplői az UEFA-nak és a Sky Sportsnak is nyilatkoztak.

 

BORUSSIA DORTMUND–PSG

„Tudtuk persze, hogy a továbbjutás már biztos, de fontos volt nekünk ez a meccs az elsőség szempontjából. Jól is játszottunk, de a párizsiak így is sokszor le tudtak minket kontrázni, magas minőségű helyzeteket kaptunk, végül jól jöttünk ki belőle. Egy ilyen nehéz csoportot meg tudtunk nyerni, úgyhogy önbizalommal tekinthetünk a nyolcaddöntőre” – mondta dortmundi oldalról Marcel Sabitzer.

A PSG-edző Luis Enrique is boldog, ráadásul már az ellenfeleknek is üzent: „Életben vagyunk! Egyetlen csapat sem akar majd minket megkapni a legjobb tizenhat között, hiába lettünk másodikak. Örülök a csapat mai teljesítményének, megérdemelte ezt. A végén is győzelemre játszottunk, de azért nem vállaltunk már annyi kockázatot...”

A meccs emberének megválasztott, 17 éves Warren Zaïre-Emery így értékelt: „Mindig az a célunk, hogy annyi gólt szerezzünk, amennyit csak lehet. Nos, a helyzetkihasználáson láthatóan dolgoznunk kell még, de próbálkozunk. Ami engem illet, szerencsém volt a gólnál, de boldog vagyok.”

„A továbbjutás volt a fontos, mindegy hogyan – jelentette ki szerda este Marquinhos.Mostantól a nyolcaddöntőig fel kell készülnünk, méghozzá az eddigieknél jobban, mert biztosan nagyon komoly rivális vár majd ránk.”

NEWCASTLE–MILAN

„Tipikus végjáték volt. Mindkét csapat a győzelemre hajtott, sajnos ez lett belőle. Az volt a célunk, hogy ott legyünk a nyolcaddöntőben, ehhez mérten bátran futballoztunk, jó meccset játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, de ez sem volt elég – mondta Eddie Howe, a Newcastle United menedzsere a lefújást követően. –Le vagyunk sújtva, hogy nem jutottunk tovább.”

A csapat gólszerzője, Joelinton így értékelt: Elcserélném a gólomat egy győzelemre Szerintem ma nem a fáradtság volt a gond, jól játszottunk, de sajnos ez sült ki belőle. Összességében nem nyújtottunk rossz teljesítményt egy ilyen nehéz csoportban, de tovább kell fejlődnünk.”

A Milan-játékosok közül többen is pozitívan értékelték a győzelemmel járó Európa-liga-továbbjutást: „Sajnáljuk, hogy nem jutottunk tovább, de mosolygunk is. Jól játszottunk ezen a meccsen és nincs vége az európai kalandnak, megyünk az Európa-ligába! Szeretnénk jól teljesíteni a sorozatban, esélyt ad, hogy fejlődjünk. Sok jó oldala van ennek” – mondta Alessandro Florenzi.

„Annyit tudtunk tenni, hogy megszereztük a három pontot, aztán vártuk a híreket a másik meccsről – fogalmazott Rafael Leao.Az Európa-ligába kerültünk. Az AC Milan még soha nem nyerte meg azt a sorozatot, de most mi meg szeretnénk.”

F-CSOPORT
Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia) 1–1
(Adeyemi 51., ill. Zaire-Emery 56.)
Részletek itt!
Newcastle United (angol)–Milan (olasz) 1–2 (Joelinton 33., ill. Pulisic 59., Chukwueze 84.)
Részletek itt!

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Borussia Dortmund 6 3 2 1 7–4 +3 11
2. Paris SG 6 2 2 2 9–8 +1 8
3. Milan 6 2 2 2 5–8 –3 8
4. Newcastle United 6 1 2 3 6–7 –1 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik