BL, D-csoport: Di María parádézott, a Benfica a ráadásban jutott az El-be

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.12. 23:06
null
Ángel Di María 35 évesen is varázsol (Fotó: Getty Images)
A Benfica 3–1-re győzött a Salzburg vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának utolsó fordulójában, s bejutott az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába. Az Internazionale–Real Sociedad mérkőzésen nem esett gól.

A katasztrofális BL-őszt produkáló Benfica abban a tudatban utazott Salzburgba, hogy legalább két góllal le kell győznie az osztrák bajnokot ahhoz, hogy kvalifikálja magát az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába. Az egyértelmű célért sokat tett az első félidőben a lisszaboni csapat, melynek vezére a rutinos világbajnok, Ángel Di María volt. Az argentin kiválóság előbb közvetlenül szögletből volt eredményes – ehhez persze az is kellett, hogy a hazai kaput védő Schlager teljesen elszámolja a labda röppályáját – (VIDEÓ ITT), majd kiváló ütemben adott gólpasszt Rafa Silvának a szünet előtt (VIDEÓ ITT).

A 2–0-s vezetés továbbjutást ért volna a portugáloknak, de a második félidő 12. percében jött a hideg zuhany: Luka Sucic átlövése után ugyanis a labda az egyik védőn megpattanva a hálóban kötött ki (VIDEÓ ITT). A kapott gól hatására vérszemet kapott a Benfica, s egymás után dolgozta ki a helyzeteket. Sokáig úgy tűnt, hogy a Salzburg kihúzza végig, de a hosszabbítás negyedik percében Arthur Cabral a kapuba sarkazott (VIDEÓ ITT), s ezzel az Európa-ligába lőtte a lisszaboni „sasokat”.

A csoport másik mérkőzésén az Inter egy „baráti” 0–0-t játszott a Real Sociedaddal. Inter-győzelemmel az olaszoké lett volna a csoportelsőség, dea baszk együttes járt közelebb a sikerhez – gól viszont nem született. Az első helyen a Real Sociedad jutott tovább, míg Simone Inzaghi gárdája a csoportelsők közülkap ellenfelet.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
D-CSOPORT
Internazionale (olasz)–Real Sociedad (spanyol) 0–0
Salzburg (osztrák)–Benfica (portugál) 1–3 (Sucic 57., ill. Di María 32., Rafa Silva 45+1., Arthur Cabral 90+4.)

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Real Sociedad 6 3 3 7– 2 +5 12
2. Internazionale 6 3 3 8– 5 +3 12
3. Benfica 6 1 1 4 7–11 –4 4
4. Salzburg 6 1 1 4 4– 8 –4 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik