BL: Ten Hag szerint az MU-nak a Köbenhavn ellen voltak a legjobb percei az idényben

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.09. 10:50
null
Erik ten Hag szerint a Köbenhavn elleni mérkőzés elején teljesített a legjobban az idényben a Manchester United (Fotó: Getty Images)
Őrült mérkőzésen nyert az FC Köbenhavn a Manchester United ellen a Bajnokok Ligája A-csoportjának 4. fordulójában. A vendég manchesteriek 2–0-ra, majd 3–2-re is vezettek, de emberelőnyét kihasználta a dán csapat, amely 4–3-ra nyert. A BL szerdai játéknapjának nyilatkozatai az európai labdarúgó-szövetség, az UEFA honlapjáról.

 

BAYERN MÜNCHEN–GALATASARAY

„Nehéz mérkőzés volt. Az idegenbeli meccs is hasonló volt. Azt hiszem, ezúttal jobban irányítottuk a játékot. Főleg az első félidőben könnyen jutottunk a támadóharmadba, csak hiányzott az utolsó passz vagy a gól. Tudtuk, hogy a második félidőben meg kell őriznünk a lendületünket” – kezdett bele értékelésébe a duplázó Bayern München-csatár, Harry Kane. – Természetesen egy kicsit nagyobb a nyomás és az elvárás, de nagyon örülök a müncheni teljesítményemnek. Ez a csapaton is múlik. Nagyon jól játszunk és csodálatos játékosok vannak körülöttem, akik lehetőséget adnak nekem” – tette hozzá az angol válogatott csapatkapitánya.

„Imádtam ezt a mérkőzést. Nagyon tetszett az intenzitásunk, kellően agresszívak, élesek voltunk. Az első félidőben a kaputól húsz-harminc méterre kissé hiányzott a precizitásunk, de még több lehetőségünk volt. Ez látható a várható gólokon, de ma nem voltunk elég pontosak és nem volt elég játékosunk a tizenhatoson belül. A második félidőben kis szerencsénk is volt a Galatasaray lesről szerzett góljánál, de végül éltünk a helyzeteinkkel” – értékelt a Bayernt irányító Thomas Tuchel, aki külön kitért Harry Kane-re is.

„Soha nem veszíti el az önbizalmát. Tudjuk, milyen, amikor a csatárok jó formában vannak és ez csodálatos. Majdnem természetesnek lehet venni a gólszerzését, mert már több mint egy évtizede csinálja, de ez volt az első klub-, ország- és kultúraváltása. Nagyon jó, hogy ilyen korán beilleszkedett és vállalja a felelősséget. Kiváló személyiség” – jegyezte meg a német szakember.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER UNITED

A Manchester United a dán Rasmus Höjlund duplájával vezetett Koppenhágában, de emberhátrányban bukott el 4–3-ra az FC Köbenhavnnal szemben.

„Jól kezdtünk és irányítottuk a mérkőzést. Ha nem nézzük az eredményt, akkor szerintem egész jól teljesítettünk. Egy kicsit kikapcsoltunk és ez esélyt adott nekik. Tudom, hogy a közönség hogyan segíti a csapatot és ez nagy lökést adott nekik. A második félidő elején is jól teljesítettünk, sokat birtokoltuk a labdát, váltogattuk a játékot és újra vezettünk, de sajnálatos, hogy itt tartunk” – fogalmazott az MU dán támadója.

„Nagyon csalódottak vagyunk, mert nagyon jól játszottunk. Jól kezdtük a meccset és azok voltak a legjobb perceink az idényben. Nyerhettünk volna, de a piros lap mindent megváltoztatott. Ez a hibák játéka. Nem mondanám, hogy mindent jól csináltunk, de sok pozitívumot láttam, még tíz emberrel is mi irányítottunk” – mondta a Sky Sports szerint Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere, aki Marcus Rashford kiállítását kemény döntésnek érezte.

„A labdáért ment és a játékvezetőnek hosszú időre volt szüksége, hogy piros lapot adjon” – jegyezte meg a holland szakember

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
A-CSOPORT
Bayern München (német)–Galatasaray (török) 2–1
(H. Kane 80., 86., ill. Bakambu 90+3.)
FC Köbenhavn (dán)–Manchester United (angol) 4–3 (Elyounoussi 45., Diogo Goncalves 45+9., Lerager 83., Bardghji 87., ill. Höjlund 3., 28., Bruno Fernandes 69. – 11-esből)
Kiállítva: Rashford (42., MU)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 4 4 11– 6 +5 12
2. FC Köbenhavn 4 1 1 2 7– 8 –1 4
3. Galatasaray 4 1 1 2 7– 9 –2 4
4. Manchester United 4 1 3 9–11 –2 3

ARSENAL–SEVILLA

„Nehéz meccs volt. Tudtuk, mire számítsunk a Sevillától, mert nemrég játszottunk vele. Tudtuk, hogy három pontot kell szereznünk és sikerült is. A múlt heti kupabeli felfordulás, majd a Newcastle elleni bajnoki vereség után a menedzser a meccs előtt világossá tette, hogy egy ilyen klub nem veszíthet el egymás után három mérkőzést” – mondta az Arsenal angol középpályása, Declan Rice.

„Nagyon jó teljesítmény: az elejétől kezdve teljes gázzal mentünk, nagy energiát tettünk bele. Nem hagytuk, hogy fellélegezzenek. Azt hiszem, egy lövésük volt az egész mérkőzésen. Összességében nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, főleg, hogy mélyen védekeztek és öt védővel játszottak, amit nehéz feltörni” – tette hozzá az Arsenal nyári szerzeménye.

PSV–LENS

„Különleges érzés megnyerni a mérkőzés legjobb játékosa díjat a Bajnokok Ligájában. Ez a futball legnagyobb színpada, szóval nagyra tartom az elismerést, de ez csapatmunka volt. Van két kisfiam otthon, szóval lesz kivel megosztani. Szerintem az egyik nap az egyik, másik nap a másik fiam szobájában fogom tartani. Jó példa lesz számukra, hogy az apjuk nyerte ezt” – mondta a holland csapat győztes gólját szerző Luuk de Jong.

B-CSOPORT
Arsenal (angol)–Sevilla (spanyol) 2–0
(Trossard 30., Saka 65.)
PSV (holland)–Lens (francia) 1–0 (L. de Jong 72.)
Kiállítva: Guilavogui (90+2., Lens)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 4 3 1 9–3 +6 9
2. PSV 4 1 2 1 4–7 –3 5
3. Lens 4 1 2 1 4–4 0 5
4. Sevilla 4 2 2 4–7 –3 2

REAL MADRID–BRAGA

„Amikor Brahim (Díaz) visszafordult hozzám és azt kiabálta, hogy ez az én gólom volt, akkor az jól bizonyította a brilliáns csapatszellemünket és egységünket. A gólom után én is valami hasonlót mondtam Viníciusnak, aki gólpasszt adott nekem. Azt hiszem, a harmadik gólunk igazán látványos volt, sok gyors mozgással, de ez azt is jelentette, hogy kevés időm volt a befejezésen gondolkodni, ezúttal viszont jól csináltam” – mondta a Braga elleni 3–0-s Real Madrid-győzelemhez góllal és gólpasszal hozzájáruló Rodrygo.

„Jól teljesítettünk. Ítéltek ellenünk egy büntetőt, de Lunyin nagyszerűen teljesített, aztán azt hiszem, mi irányítottunk. Amikor nyílt volt a játék, nagyon veszélyesek voltunk, márpedig, ha fel tudod törni az ellenfél játékát, akkor mindig könnyebb. Brahimnak jó estéje volt, és bevallom, talán megérdemelte volna, hogy tovább a pályán maradjon. Egy gólt szerzett, egy másik helyzetet kihagyott, de nagyszerű védekezőmunkát végzett. A mi erőnk abban van, hogy mindenki hozzájárul valamivel a csapathoz” – vélekedett Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz vezetőedzője.

NAPOLI–UNION BERLIN

„Ilyen mérkőzésre készültünk, de egyszerűen nem kellett volna engednünk, hogy egyenlítsenek. Nyernünk kellett volna, mert jól teljesítettünk és voltak helyzeteink. Így kell folytatnunk. Ugyanolyan szellemben kell nekivágnunk a következő két mérkőzésnek” – értékelt kissé csalódottan a házigazda a Napoli vezető gólját szerző Matteo Politano.

C-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Braga (portugál) 3–0
(Brahim Díaz 27., Vinícius Júnior 58., Rodrygo 61.)
Napoli (olasz)–Union Berlin (német) 1–1 (Politano 39., ill. Fofana 52.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 4 4 9–3 +6 12
2. Napoli 4 2 1 1 6–5 +1 7
3. Braga 4 1 3 5–9 –4 3
4. Union Berlin 4 1 3 3–6 –3 1

REAL SOCIEDAD–BENFICA

„Nagy tempóban játszottunk a labdával és az jelentette a különbséget, hogy mi minden lehetőségünkből gólt szereztünk a meccs elején. Ez nagyon megnehezíti minden ellenfél dolgát” – mondta a Real Sociedad mind a három góljához hozzájáruló Mikel Merino, aki csapata első találatát szerezte, a másodikat és a harmadikat pedig előkészítette.

„Őrület – csodálatos érzés. Nem az a játékos vagyok, aki sok gólt lő, de a Bajnokok Ligájában, a saját közönségünk előtt csodálatos érzés gólt szerezni. Majdnem két gólt lőttem, de az egy is rendben van” – tette hozzá a baszkok középpályása.

SALZBURG–INTER

„Nagyon boldog vagyok, mert nehéz a csoportunk, de jó munkát végeztünk és korán teljesítettük a továbbjutást. Nehéz volt ma és a Real Sociedad ellen is, de ez a Bajnokok Ligája. Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet a második félidő alapján. Edzhetsz sokat, de egy kis szerencse is kell a büntetőknél. Általában Hakan Calhanoglu lövi a tizenegyeseket, de nem volt a pályán. Örülök, hogy gólt szereztem. Boldog vagyok amiatt, hogy milyen úton vagyunk a csapattal. Azt hiszem, az ilyen típusú meccseken mindig érettebbek vagyunk és tudjuk, mit kell tennünk” – vélekedett a mérkőzést az Inter javára eldöntő Lautaro Martínez.

D-CSOPORT

Real Sociedad (spanyol)–Benfica (portugál) 3–1 (Mikel Merino 6., Oyarzabal 11., Barrenetxea 21., ill. Rafa Silva 49.)
Salzburg (osztrák)–Inter (olasz) 0–1 (Lautaro Martínez 85. – 11-esből)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Sociedad 4 3 1 7–2 +5 10
2. Internazionale 4 3 1 5–2 +3 10
3. Salzburg 4 1 3 3–5 –2 3
4. Benfica 4 4 1–7 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik