BL, D-csoport: háromgólos hátrányból állt fel az Inter a Benfica ellen

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 22:59
null
Alexis Sánchez lába nem remegett meg a büntetőnél (Fotó: Getty Images)
Az Inter háromgólos hátrányba került a Benfica elleni első félidőben, mégis kiharcolta a 3–3-as döntetlent, míg a Real Sociedad hiába játszott jobban, nem tudta legyőzni a Salzburgot a labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjában az 5. fordulóban.

 

BENFICA–INTERNAZIONALE

A milánóiak már bebiztosították az előző fordulóban a továbbjutásukat, így arra számítani lehetett, hogy nem teljes erőbedobással állnak pályára, de azt így is kevesen gondolták volna, hogy negyedóra után már kétgólos hátrányban lesznek. Az 5. percben Joao Mário okosan visszafejelt labdát rúgott pontosan a jobb alsóba (VIDEÓ ITT!), majd nem sokkal később szintén Mário talált be a kapuba. A 13. percben a labda igen szerencsésen pattant a lisszaboniak szempontból, így a portugál középpályásnak már csak a kapuson kellett túljutnia (VIDEÓ ITT!).

A Benfica szurkolóknak a harmadik gólra sem kellett sokáig várniuk. A 34. percben Casper Tengstedt csodálatosan ívelte be a kapu elé a labdát, amelyet Joao Mário guríthatott a hálóba (VIDEÓ ITT!), és ezzel még az első félidő vége előtt mesterhármast ért el.

A fordulás azonban nagy változásokat hozott. Az Inter előbb szépített, amikor egy szögletet követőenMarko Arnautovichoz pattant a labda, az osztrák centikről gurított a jobb alsóba (VIDEÓ ITT!), újraélesztve a vendégek reményeit. Alig több mint nyolc percre rá tovább csökkentette hátrányát az Inter. A hazai védelem teljesen egyedül hagyta Davide Frattesit középen, s ő gyönyörű mozdulattal szerezte meg az olaszok második találatát (VIDEÓ ITT!).

A 73. percben pedig már jött is az egyenlítés. A tizenhatoson belül a Benfica védője,Nicolás Otamendi nem érte el a labdát, de Marcus Thuram lábát igen, amelyre rálépett, így büntetőt ítélt a játékvezető. Alexis Sánchez pedig higgadt ítélet-végrehajtónak bizonyult (VIDEÓ ITT!). A 86. percben még emberelőnybe is kerültek az olaszokAntonio Silva kiállítása után, de ezt már nem tudták kihasználni – maradt a 3–3.

REAL SOCIEDAD–SALZBURG

A Sociedad és a Salzburg összecsapása már sokkal kevésbé indult eseménydúsan. Úgy tűnt, hogy a szintén már biztos továbbjutó spanyolok mindent megtesznek a csoportelsőség kiharcolásáért, már az első percektől folyamatosan támadták a kaput. A félidőig összesen tízszer lőttek vagy fejeltek kapura a fehér-kékek, ennek ellenére a vezetést nem tudták megszerezni.

A második játékrészben már sokkal visszafogottabban futballoztak a hazaiak, és ugyan még egy-egy helyzetet ki tudtak harcolni, de továbbra sem sikerült pontosan befejezni a támadásaikat, így meg kellett elégedniük a gól nélküli döntetlennel. 0–0

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ

D-CSOPORT
Benfica (portugál)–Internazionale (olasz) 3–3 (Joao Mário 5., 13., 34., ill. Arnautovic 51., Frattesi 59., A. Sánchez 73. – 11-esből)
Kiállítva:
A. Silva (86., Benfica)

Real Sociedad (spanyol)–Salzburg (osztrák) 0–0

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Sociedad 5 3 2 7–2 +5 11
2. Internazionale 5 3 2 8–5 +3 11
3. Salzburg 5 1 1 3 3–5 –2 4
4. Benfica 5 1 4 4–10 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik