BL, D-csoport: a Sociedad, az Inter is nyert, és továbbjutott

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 23:03
null
Sima győzelmet aratott hazai pályán a Sociedad (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában a Real Sociedad 3–1-re legyőzte a Benficát hazai pályán, az Inter pedig idegenben 1–0-s sikert aratott a Salzburg ellen a D-csoportban.

 

A Real Soicedad két győzelem és egy döntetlen után hét ponttal a D-csoport éléről várta a Benfica elleni hazai összecsapást. Ami a portugálokat illeti, közel sem volt ilyen fényes a helyzet, ugyanis nemcsak pontot, még gólt sem szereztek a csoportkörben – a két csapat egymás elleni mérkőzésén 1–0-ra nyertek a baszkok.

Fantasztikusan kezdett a hazai csapat, a 6. percben Aihen Múnoz gyenge lövése után Mikel Merino fejelt a Benfica kapujába. 1–0

Mindössze öt perccel később egy borzasztó hátrapasszt követően Mikel Oyarzabal került ziccerbe, Otamendinek esélye sem volt utolérni a spanyol támadót, aki egy az egyben nem hibázott, higgadtan gurított a bal alsó sarokba. 2–0

Az első negyedóra végén jött a harmadik hazai gól is, de Merino második találatát a VAR elvette kezezés miatt. Nem sokáig szomorkodhattak a hazaiak, a 21. percben ugyanis csak megszületett a harmadik Sociedad-gól – Ander Barrenetxea szép csel után fantasztikusan lőtte ki a bal felsőt. A teljesen széteső Benfica még ezután sem érkezett meg a meccsbe, a 29. percben pedig még csúnyább lehetett volna a már így is méretes zakó – a Sociedad tizenegyeshez jutott, ám Brais Mendez a jobb kapufát találta el.

A fordulás után a hazaiak visszavettek, a Benficának pedig összejött a szépítés,Rafa Silva volt eredményes közelről a 49. percben. A hátralévő bő negyven percben már nem változott az állás, a Real Sociedad magabiztos, 3–1-es sikert aratott.

A Sociedaddal ellentétben az Internek közel sem volt ilyen egyszerű dolga Salzburgban – a találkozó sokáig gól nélküli döntetlenre állt, a hajrában viszont tizenegyeshez jutott a milánói egyesület. A csereként pályára lépő Lautaro Martínez lábanem remegett meg, bevágta a büntetőt, így a 85. percben megtörte a jeget az Inter. Hiába volt hatperces hosszabbítás, a Salzburg nem tudott kiegyenlíteni.

A Real Sociedad és az Inter győzelmének köszönhetően tíz-tíz ponttal áll, két fordulóval a csoportkör vége előtt már egyiket sem érheti be sem a Salzburg, sem a Benfica. Jelenleg egyébként a baszk együttes vezeti a tabellát jobb gólkülönbségével.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
D-CSOPORT
Real Sociedad (spanyol)–Benfica (portugál) 3–1
(Merino 6., Oyarzabal 11., Barrenetxea 21., ill. Rafa Silva 49.)
Salzburg (osztrák)–Internazionale (olasz) 0–1 (Lautaro Martínez 85. – 11-esből)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Sociedad 4 3 1 7–2 +5 10
2. Internazionale 4 3 1 5–2 +3 10
3. Salzburg 4 1 3 3–5 –2 3
4. Benfica 4 4 1–7 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik